Skip to content

AQ Total Vinyl 07 – nova ploča s domaćim hitovima

Stigla zelena prinova AQ Total Vinyl kolekcije

Krajem prošle godine izašla je prva u nizu ploča iz kolekcije Aqua Total Vinyl, a 1. ožujka u trgovine stiže novo izdanje s čak devet Aquariusovih hitova urezanih u brazde vinila. Nakon narančaste osmice, koleciji Aqua Total Vinyl se pridružujezeleni 07.

Misija ove kolekcije je vrlo jednostavna i jasna. Aquarius records je devedesetih godina krenuo s izdavanjem prvih snimaka u jeku eksplozije i ekspanzije CD-a. U to vrijeme je malo tko razmišljao o „umirućim“ formatima kazete i vinila. No, danas, nakon 24 godine postojanja ove diskografske kuće, vinili se na svjetskoj, ali i domaćoj razini vraćaju krupnim koracima. Sve je više ljubitelja glazbe koji kupuju gramofone i vinilne ploče, ali i DJ-a koji ponovo vrte tradicionalne vinilne setove. U prešaonama vinilnih izdanja sve se duže čeka na red da neko izdanje ugleda svjetla izloga dućana. Kako je Aquarius od prvog dana, između ostalog bio usmjeren i na klupsku scenu, tako sada želi pružiti priliku DJ-ima da i neke od ponajboljih snimaka hrvatske plesne glazbe mogu uvrstiti i u svoje vinilne setove. Starije snimke koje se objavljuju na Aqua Vinil izdanjima su izdržale test vremena i danas nerijetko zvuče jednako svježe kao i kad su originalno objavljene. A za one novijeg datuma, uvjereni smo da će i kroz vinilne setove dugo živjeti na plesnim podijima. Istovremeno, Aquarius, ovim izdanjima želi zadovoljiti i same umjetnike da osjete kako njihova glazba zvuči analogno, sa svim svojim osobitostima.

Na novom, zelenom, izdanju Aqua Total Vinyl 07 se nalaze i veliki hitovi poput suradnje Josipe Lisac i Cubisma s legendarnog nastupa u DK Gavella iz 1998 ili „Smijem se“ grupe Jinx, „Malo ljubavi“ gdje se Songkillersima pridružila Valerije Nikolovska, teenevrgreen Gabi Novak i Maje Vučić „Za mene je sreća“. Tu su i novije snimke poput remixa Blacksoula hita „Ispod kože“ Borisa Štroka i Maje Posavec „Dok držiš me za ruku“ te Mayalesa i Nipplepeoplea, Kinokluba, Gego&PIcigin banda.

Za vinilne DJ-e, kao i kolekcionare, ovo je sigurno pravi zgoditak.