Susret kardinala Bozanića i muftije Hasanovića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak 28. veljače u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiju prof. dr. Aziza Hasanovića.

Riječ je o redovitom susretu kardinala Bozanića i muftije Hasanovića koji je ovom prilikom izvijestio kardinala Bozanića o svom sudjelovanju na međureligijskom susretu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za vrijeme posjete pape Franje toj zemlji, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. Muftija Hasanović darovao je kardinalu Bozaniću svečani tekst „Povelje o ljudskom bratstvu radi svjetskog mira i suživota” koju su 4. veljače u Abu Dhabiju potpisali papa Franjo i šejh Al-Azhara.

U razgovoru osvrnuli su se na suradnju između Zagrebačke nadbiskupije i Mešihata Islamske zajednice, a muftija Hasanović kardinala Bozanića izvijestio je da će se 29. i 30. ožujka u Medžlisu Islamske zajednice u Zagrebu održati Međunarodni simpozij o temi „Religija i nacija“. Na kraju su kardinal Bozanić i muftija Hasanović razmotrili daljnju suradnju i moguće inicijative vjerskih zajednica u Hrvatskoj.

Uz muftiju Hasanovića susretu je prisustvovao tajnik Mešihata mr. Nermin Botonjić, a uz kardinala Bozanića moderator Nadbiskupskoga duhovnog stola preč. Tomislav Subotičanec. ZAGREB (IKA)