Predstavljena knjiga LAGOM

Hrvatsku je zahvatila lagomanija, švedski lifestyle trend, koji je već promijenio živote milijuna ljudi diljem svijeta

Lagom je švedski koncept koji znači “ni previše, ni premalo” i stavlja naglasak na umjerenost i održivost te potiče svoje zaljubljenike da pronađu ravnotežu u svojim životima. Umjerenost je ključ ovog koncepta koji se treba uzeti u obzir prilikom uređenja doma, konzumacije hrane i pića, potrošnje, ali i govori o međuljudskim odnosima. Prema pravilima lagom koncepta, treba težiti ka minimalizmu koji je poput skandinavskog dizajna funkcionalan i jednostavan te lišen svih suvišnih detalja.

Zahvaljujući fiki, skandinavskom načinu ispijanja kave, Švedska nam nikada nije bliža i to nakon što je u izdanju nakladnika Mozaika knjiga objavljena knjiga Lagom autorice Linnee Dunne.

Na predstavljanju u Hoću knjigu Megastoreu o švedskom umijeću uravnotežena života govorili su veleposlanica Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj Diana Helen Madunic, pročelnica katedre za Skandinavistiku Filozoskog fakulteta Goranka Antunović i poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec.

Veleposlanstvo Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj i časopis Bravacasa podržali su Mozaik knjigu prilikom organizacije promocije knjige Lagom.

Na predstavljanju knjige Lagom u Hoću knjigu Megastoreu među brojnim gostima bili su: kazališni redatelj i glumac Miran Kurspahić, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, PR agentica Ines Preindl, dizajenrica brenda Hippy Garden Đurđica Vorkapić, svjetski poznati arhitekt Ante Vrban i dizajnerice brenda Boudoir sestre Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević.

autor: Marko Hadjur

U ovoj predivno ilustriranoj knjizi pronaći ćete sve informacije o ovom revolucionarnom pristupu životu

On podrazumijeva održavanje ravnoteže koji je doseglo savršenstvo, a počiva na nizu pravila društvenog ponašanja. Međutim, lagom ne ograničava ni u kojem pogledu; štoviše, otvorenog je karaktera i promiče ideju da je „baš kako treba“ posve prihvatljivo rješenje, a sve više od toga čisti gubitak vremena. Najvažnije je, međutim, da u svojoj biti počiva na nesebičnosti i vjerovanju u odgovornost i opće dobro.

Živite na lagom način i:

poboljšajte ravnotežu poslovnog i privatnog života
postanite svjesniji potrošač i ne štetite okolišu
njegujte bliske veze s voljenim osobama
uživajte u dobroj hrani kako to samo Šveđani znaju
uživajte u zdravoj tjelovježbi u prirodi i
živite sretnijim i uravnoteženijim životom!
O autorici:

Linnea Dunne spisateljica je, urednica, majka dvoje djece, feministica i aktivistica. Živi u Dublinu. Više informacija o njoj možete pronaći na njezinoj web stranici.