Skip to content

Mornaru nije bilo spasa protiv Jugaša, Riječani zaustavili Korčulane

Pobjedom je Jug Croatia osiguranje počeo nastup na završnom turniru mlađe juniorskog prvenstva Hrvatske, koji se igra u Splitu. S 11:5 momčad trenera Miha Bobića i pomoćnog trenera Mara Balića bila je bolja od Mornar Brodospasa. Tko će slaviti bilo je jasno već nakon prve četvrtine koju je Jug CO dobio s 5:0, dok je na poluvremenu vodio sa 7:1….

Nikola Ljepava sa četiri pogotka bio je prvi strijelac Jug CO protivg Mornara BS čiju je mrežu tri puta pogodio Roberto Radić, dva puta Hrvoje Zvono, te po jednom Patrik Kolak i Zvonimir Perić. Ivan Jurišić je zaustavio 6 od 9 udaraca u okvir gola splitskog sastava, a Maro Šimunović 1 od 3. Boje Jug CO u Splitu brane još Maro Banić, Matej Miloglav, Antonio Zadro, Josip Tolja, Ivan Kisić, Leo Gojan, Luka Bjelopera i Nedjeljko Ljuban.

U petak, 1. ožujka, drugog dana prvenstva Jugaše čekaju ogledi s dva preostala sudinika skupine ‘B’. Prijepodne igraju s OVK POŠK, a navečer sa zagrebačkom Mladosti, koja je u prvoj utakmici 1. kola dobila sa čak 18:3 OVK POŠK. 

Za razliku od Jugaša mlađi juniori KPK su nakon 1. kola bez boda. Poraženi su 8:6 od riječkog Primorja EB. Loše su počeli utakmicu. Giubili su sa 4:1 i 6:2. S tri pogotka u nizu stigli su tri i pol minute prije kraja utakmice na pogodak zaostatka, ali nakon toga nova dva pogotka riječkog sastava… Pod vodstvom Emila Nikolića i pomoćnog trenera Marjana Kosovića KPK je igrao u sastavu: Andrija Botica, Marijan Duhović (1), Nikola Žuvela, Toni Mozara (1), Karlo Jurić, Vito Sardelić, Vito Favro, Viktor Antunović (1), Petar Tedeschi (1), Danijel Caktaš, Domagoj Čale, Franko Fabris (2), Jakov Bakarić i Marin Čumbelić. Korčulane u petak, 1. ožujka, čekaju ogledi sa splitskim Jadranom te Zadrom 1952

Pobjednici skupina će se plasirati izravno u polufinale za koje će razigravati drugoplasirani i trećeplasirani sastavi, dok će četvrtoplasirani na kraju igrati za poredak od 5. do 8. mjesta. 

autor: Tonči Vlašić, Dubrovački vijesnik