Koncert ‘Ususret Životu’ – in memoriam Helgi Vlahović-Brnobić

Mala dvorana Lisinski sinoć je bila ispunjena prijateljima i poštovateljima preminule televizijske dive Helge Vlahović Brnobić, jednog od najpoznatijih lica malih ekrana čija je karijera trajala više od pola stoljeća.

Lions Klub Kontesa Nera 
već sedmu godinu, na godišnjicu njezine smrti, organizira humanitarni koncert. Ovaj put za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Na koncertu su nastupili pijanist i skladatelj Josip Joe Meixner Jasna Bilušić.

Toliko smo bile zajedno, znale smo reći da smo jednojajčane blizanke, makar je bila brineta, a ja ovako plava. Ona bi počela rečenicu, ja bih završila,  prisjeća se prijateljica Mirka Batur.

Imam časopis koji se zove ‘Zagreb moj grad’, na koji me nagovorila upravo Helga 2007. godine; prvih par brojeva ona je imala svoju kolumnu ‘Razgovor s potpisom’,  kaže prijateljica Biserka Rajković Salata.

Nije nam otišla, stalno je s nama u našim sastancima kad se nađemo. Veselimo se i njezinom osmijehu koji je još uvijek s nama,  poručila je još jedna velika zvijezda malih ekrana, legendarna  Željka Fattorini. Autor: V.M./HRT