Skip to content

Pogledajte samo kako je američki predsjednik pružio ruku

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un i američki predsjednik Donald Trump silno su željeli pokazati kako se odlično slažu na koreografiranom početku njihova sastanka u Hanoiju, kažu stručnjaci za govor tijela.

“Obojica su željela pokazati kako je njihov odnos napredovao od prošlog puta”, rekao je australski stručnjak Allan Pease, autor nekoliko knjiga na temu govora tijela.

Prve snimke iz Hanoija pokazuju kako Trump i Kim koračaju jedan prema drugome, rukuju se srdačno i usklađeno se nasmiju gomili fotografa.

Pease kaže da je “zrcaljenje”, odnosno imitiranje pokreta onog drugog, način kako ljudi žele pokazati da su u odličnom odnosu.

Na njihovu prvom susretu u Singapuru obojica su željela pokazati da su alfa mužjaci. Danas toga nije bilo.

“Kim je hodao prema Trumpu ispruženom rukom, a Trump ga je dočekao s dlanom okrenutim prema gore, što je znak skromnosti”, kaže stručnjakinja za govor tijela Karen Leong.

U.S. President Donald Trump and North Korean leader Kim Jong Un sit down before their one-on-one chat during the second U.S.-North Korea summit at the Metropole Hotel in Hanoi, Vietnam February 27, 2019. REUTERS/Leah Millis
REUTERS photo

“Mnogo je više familijarnosti u njihovu odnosu nego u Singapuru”.

“Trump želi dobar odnos. Nije se postavio kao svađalica. On Kima želi pridobiti”, dodala je.

autor Hina

See also  Obama najintrigantniji u 2012.