Nagrađivana predstava Matije Ferlina ponovno u Zagrebu

Nakon uspješnih gostovanja diljem Hrvatske; na Splitskom ljetu, na 19. Festivalu plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu, na 57. Hvar Summer Festivalu, u Rijeci, Karlovcu i Puli te na međunarodnim gostovanjima u švedskom Vitlyckeu i Ljubljani, Staging a play: Tartuffe napokon se vraća zagrebačkoj publici.

Godina 2018. ostat će svakako zapamćena kao uspješna godina za Staging a play: Tartuffe i zbog toga što je predstava bila nominirana čak u pet kategorija Nagrada hrvatskog glumišta od kojih je Matija Ferlin osvojio nagradu u kategoriji za Najbolje koreografsko ostvarenje, dok je nagradu za Najbolje umjetničko ostvarenje u plesu osvojio Darko Japelj za ulogu Elmire.

Staging a play: Tartuffe, druga je po redu predstava u autorskom ciklusu Matije Ferlina Staging a Play u kojem istražuje odnos između verbalnog i tjelesnog izričaja u izvedbenim umjetnostima. Ovom prilikom, Ferlin se u suradnji s dramaturginjom Jasnom J. Žmak posvetio jednoj od najpoznatijih svjetskih komedija, Molièreovom Tartuffeu, čiji je dramski tekst umjesto kao tekstualni predložak, izvođačima poslužio kao slojevita koreografska partitura. Dramske su replike tako u ovoj izvedbi dokinute te zamijenjene fizičkim vokabularom, a čitava koreografija nastaje razvojem specifičnog sistema koji autor razvija posljednjih nekoliko godina. Osim «začudne» koreografije, publiku će svakako očarati vizualno dojmljivi i bogati kostimi koji su nastali u ideji samog Matije Ferlina i kostimografkinje Desanke Janković.