U utorak, 5. ožujka 2019. u 19.00 sati u Galeriji Karas (Zvonimirova 58) otvorit će se izložba umjetnice Marije Matić pod nazivom Glas linije dolazi iz duše

Na izložbi u Galeriji Karas Marija Matić će se predstaviti serijom crteža.

“Sve vas koji ste danas došli ovamo, bez obzira kojim ste slučajem ili neslučajem ovdje pred ovim dojmljivim likovnim djelima, zateći će ova pitanja: Tko je ona? Tko je Marija? Uslijedit će odmah i ovo: Što me dovelo ovamo? Zamolit ću vas da sami u sebi odgovorite na to pitanje. (…)

Primijetit ćete veliku količinu radova. Prepoznat ćete mnogo emocija. Odakle one Mariji? Reći ću vam odakle. Marija svakodnevno iz sebe čupa te osjećaje nekoliko puta. Ona ne čeka. Svi oni koji su ikad imali priliku baviti se sobom znaju da to nije jednostavno. Zapravo je to ponekad jedna od najmukotrpnijih radnji koju kao čovjek možete provoditi.”

Iz predgovora: Iva Miloloža

Marija Matić rođena je 1994. u Zagrebu. Studij Likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu upisuje 2014. godine, gdje se školuje do jeseni 2017. Sveučilište u Zagrebu dodjelilo joj je pohvalnicu za uspješan rad tijekom akademske godine 2014./2015. Sudjelovala je na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi među kojima su 34. Salon mladih te 14.Erste Fragmenti. Živi i radi u Zagrebu.