Skip to content

Dino Jelusić: Uvijek sam težio koheziji glazbe i teksta

Uvijek sam težio koheziji dobrog teksta i glazbe, među njima mora postojati neka kemija. Želio sam raditi rock, ali s tekstovima kakve je pisao Arsen Dedić

Dino Jelusić rođen je 1992. godine u Požegi. Već je kao dijete pokazivao izniman glazbeni talent, a nastupati je počeo s 5 godina. U razdoblju od 1998. do 2003. godine osvojio je brojna priznanja na međunarodnim festivalima. 2003. godine u Danskoj je po prvi puta održano natjecanje „Dječja pjesma Eurovizije“. Na tom je natjecanju predstavljao Hrvatsku sa svojom autorskom pjesmom „Ti si moja prva ljubav“. I pobijedio. Dino je danas uspješan akademsko obrazovani glazbenik i američka rock zvijezda.Tijekom svoje dosadašnje karijere objavio je 4 solo albuma: 2003.: No. 1 (Hrvatska verzija), 2004.: No. 1 (Engleska verzija), 2011.: Living my own life i 2004. Prošao sam sve. 2016. godine pobijedio je na najvećem pjevačkom natjecanju na svijetu „New Wave“ festivalu u Sočiju, u Rusiji. Iste je godine po prvi puta bio na zimskoj turneji sa slavnim američkim rock sastavom “Trans-Siberian Orchestra” čiji je stalni član od 2017. godine. Član je još jednog, hrvatskog progresivnog hard rock benda „Animal Drive“, s kojim je 2018. godine objavio debitantski album Bite!. Mogli bismo zaključiti da Dino svakodnevno glazbi govori: „Ti si moja prva ljubav“. Izniman talent, a onda i uporan dugogodišnji rad i školovanje, uz potporu obitelji, urodili su plodom. Dino danas živi od glazbe i radi sa svojim glazbenim idolima i uzorima.

U Autogram je došao po povratku s američke turneje, a kroz razgovor nam je i detaljnije opisao svoj autorski rad: „Uvijek sam težio koheziji dobrog teksta i glazbe, među njima mora postojati neka kemija. Želio sam raditi rock, ali s tekstovima kakve je pisao Arsen Dedić. Htio sam tu neku socijalno-životnu tematiku spajati s malo žešćom muzikom.“ Otkrio nam je i svoja razmišljanja o tome kojom bi se vrstom glazbe trebalo baviti u Hrvatskoj, ako od nje želiš živjeti. Govorio je i o tome koliko mu je važna zaštita njegovih autorskih prava, a tijekom snimanja među slučajnim je prolaznicima napravio i malu anketu o glazbi. Na kraju mini glazbenog intervjua pogledajte spot za autorsku pjesmu „Prošao sam sve“. Ova je pjesma Dini vrlo značajna, jer je bila dijelom istoimenog konceptualnog albuma objavljenog je 2014. godine. O čemu govori i kome je posvećena, pogledajte u videu!