Jaja japanske prepelice – OPG Perečinec

OPG Prepelice Perečinec bavi se proizvodnjom prepelica, jaja od prepelica i svježeg mesa od japanskih prepelica. Od našeg početka 2008. uveli smo dostavu jaja i mesa prepelice za grad Zagreb i njegovu užu okolicu, a danas je naša ponuda dostupna dostavom po cijeloj hrvatskoj, našu ponudu možete naći u većini najjačih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, sutra i u državama regiije.

Kontinuirano izlažemo na Sajmovima zdrave hrane, opširnije – POVEZNICA. Kod nas se veterinarska kontrola obavlja svakih 30 dana. Za Mikrobiološku ispravnost jaja surađujemo s Mikrobiološkim laboratorijem Sample Control d.o.o. koji vrši analizu jaja na (Salmonella, Listeria monocytogenes, Aerobne mezofilne bakterije, Enterobacteriaceae, Koagulaza pozitivni stafilokoki / S. aureus, Kvasci i plijesni).

O Japanskoj prepelici

U našim krajevima se još uvijek nedovoljno zna o uzgoju i koristi japanskih prepelica. Kao što sam naziv govori japanska prepelica je podrijetlom iz Japana, gdje je prvobitno bila cijenjena kao ptica pjevačica. Međutim, novu vrijednost japanska prepelica dobila je nakon što je otkrivena ljekovitost njezinih jaja i mesa.

Japanska prepelica hrani se posebno spravljenim koncentratom koji sadrži sve što je potrebno za njezin normalan život. Uzgajivači sami spravljaju smjesu pri čemu moraju voditi računa o dovoljnoj količini vitamina i minerala za njihov uspješan razvoj.

Temperatura u kojoj obitavaju treba biti od 16°C do 18 °C, a obzirom da ne zauzimaju veliki prostor mogu se držati zajedno s ostalom peradi. Brzo napreduju pa se prva jaja mogu očekivati za cca. 50 dana starosti. Svakih 17 sati snesu po jaje, a najbolje rezultate daju ukoliko se drže u malim kavezima praktičnima kako za hranjenje tako i za sakupljanje jaja.

Japanska prepelica spada u red sitne peradi. Njezina dužina je 18 cm od čega 3 cm otpada na rep. Smeđe-siva boja perja je standardna, dok se mutacijom gena može dobiti čak i bijela koja je iznimno cijenjena.

Mužjaci imaju malo šira i izbočenija prsa, a tamna pjega nalazi se na podvratku i iznad očiju. Jako su agresivni što posebno pokazuju reakcijom na uljeze odnosno druge mužjake u svom jatu. Jedan pijetao podmiruje 3 do 5 ženki, a ako je u jednom kavezu više pijetlova sukobi među njima su česti, a time i uginuća slabijih mužjaka.

photo Isabela C. Santos

OPG Prepelice Perečinec ponuda

  • PAKOVANJE jaja Japanske prepelice 12 kom – 15kn s pdv(pakovano u plastične kutijice zapremine 12 komada jaja, u svakoj kutiji jaja je deklaracija sa osnovnim svojstvima jaja i načinima njihove konzumacije)
  • PAKOVANJE jaja Japanske prepelice 20 kom – 25kn s pdv(pakovano u plastične kutijice zapremine 20 komada jaja, u svakoj kutiji jaja je deklaracija sa osnovnim svojstvima jaja i načinima njihove konzumacije)
  • PAKOVANJE mesa Japanske prepelice 5 kom – 18kn/po komadu prepelice
    ( pakovanje je u industrijski podložak od stiropora a omot je od prozirne folije, u jednom pakovanju se nalazi 5 očišćenih prepelica)
  • PAKOVANJE mesa Japanske prepelice 4 kom i 2 kom – 18kn/po komadu prepelice
    (pakovano na isti način kao i 5 kom)
  • STAKLENKA – Ukiseljena Jaja prepelice – 340gr, 300ml – 25kn
  • PAKOVANJE – Tjestenina (rezanci za juhu) s jajima Japanske prepelice

OPG PREPELICE PEREČINEC vl. Ivica Perečinec Lazina Čička 6, 10410 Novo Čiče +385(0)1 6262 593 +385(0)91 6262 593 www.prepelica.info ivica@prepelica.info