U dalmatinskom derbiju 13. kola Regionalne vaterpolske lige Jug CO je sa 12-7 (2-2, 3-0, 3-2, 4-3) slavio na gostovanju kod splitskog Jadrana, dok je nešto ranije na poljudskom bazenu POŠK poražen od Šabca sa 11-7 (1-3, 4-0, 2-1, 4-3)

Jadran je uspio držati korak s “jugašima” samo u prvoj četvrtini, nakon čega je momčad Vjeke Kobešćaka stvorila zalihu od tri pogotka koju je do kraja utakmice uspjela i povećati.

Za Jug CO je četiri pogotka postigao Danill Merkulov, a po dva Loren Fatović, Maro Joković i Hrvoje Benić. Kod Jadrana su po dva gola zabili Ivan Domagoj Zović i Anđelo Šetka.

Vatepolisti splitskog POŠK-a doživjeli su 12. poraz u ovoj sezoni Regionalne vaterpolske lige, nakon što ih je u subotu na poljudskom bazenu sa pobijedio Šabac sa 11-7. Dva pogotka za POŠK postigao je Jerko Penava, a po jedan Ostojić, Vukić, Bebić, Borovčić Kurir i Vuleta. Za Šabac su po dva gola postigli Toholj i Rogač.

U Splitu je u subotu trebao biti pravi vaterpolski maraton od tri dvoboja regionalnog natjecanja, ali je zbog huliganskog napada na trojicu igrača beogradske Crvene zvezde dvoboj s Mornarom otkazan.

Nakon 13 kola na ljestvici vodi Mladost sa 34 boda. Drugi je Jadran Herceg Novi sa 30 bodova, treći Jug Co ima 29, a četvrti je splitski Jadran sa 28 bodova. Na začelju su Primorac sa sedam i splitski POŠK sa samo tri boda.

Regionalna vaterpolska liga – 13. kolo
Jadran ST – Jug CO 7-12
POŠK – Šabac 7-11
Partizan – Primorac 9-7
Mornar BS – C. zvezda otkazano

(Hina)