Međunrodna izložba pehara i vrčeva za vino ZELINA 19

Izložba napravljena bez velikih pretenzija, no nakon desetgodišnje tradicije polako je prerasla u skroman, ali po izboru izloženih radova te zemljama iz kojih dolaze izlagači, respektabilan i važan međunarodni izložbeni događaj.

Ove godine bilježimo nastup 35 umjetnika iz 14 zemalja (Argentina, Armenija, Francuska, Grčka, Hrvatska, Indija, Irak, Jordan, Kina, Latvija, Litva, Singapur, Slovenija i Srbija). Među izlagačima su i pet članova Međunarodne akademije za keramiku IAC iz Ženeve, a što ipak pridonosi međunarodnom ugledu izložbe.

Otvorenje izložbe je u nedjelju 10. 02. 2018. u 12:00 sati, a završetak izložbe također u nedjeju 24.02.209. u 12:00 sati, kada se uručuju priznanja i katalozi. Jasno, sve je to u galeriji Sveti Ivan Zelina u Svetom Ivanu Zelini koja djeluje skoro 30 godina u obiteljskoj zgradi Vilka Žiljka staroj skoro 400 godina.

Povodom otvaranja izložbe uvijek se priredi zgodan ručak uz barem dvije vrste vina. Ovaj put uz Žiljkov dio menua Hanibal Salvaro je pripremio gravče s rebarcima i palačinke. Uz ovako opušteno i otmjeno druženje ponekad vlasnik galerije Vilko Žiljak, ukoliko je raspoložen ili se oraspoloži zasvira malo i na saxofonu.

Djalovanje ove galerije, u kojoj su izlagala mnoga poznata imena, nije financirano nikakvim javnim sredstvima, niti je galerija ikada od nekoga naplatila troškove izlaganja.

Možemo kazati kako prof. emeritus Vilko Žiljak, njegova supruga akademska slikarica Nada Žiljak, njihove kčeri Jana i Ivana, obje sveučilišne profesorice i svi skupa, s nekim suradnicima, dobitnici oko 100 svjetskih priznanja za infrared design i duo sliku, djelovanjem galerije samo ukazuju kako su mogući i ovako otmjeni doprinosi bogatstvu umjetničkog života u Hrvatskoj.

Izlagači / Exhibitors:

 1. Al –Zubi Hazem (Jordan)
 2. Babeli Vendi (Croatia)
 3. Badzilauskaite Bergins Zivile (Latvia)
 4. Baša Marjeta (Slovenia)
 5. Bilinski Vanda  (Croatia)
 6. Cappadoro Alejandrina (Argentina)
 7. Chua Chon Hee (Singapur)
 8. Dimic Š. Mateja (Slovenia)
 9. Eichhorn Nadica (Croatia)
 10. Garidia Usha (India)
 11. Gishyan Aina (Armenia)
 12. Nanzel Ana (Slovenia)
 13. Hlacer Teja (Slovenia)
 14. Jost André (France)
 15. Kafol Nivea (Slovenia)
 16. Kaur Jasmeen (India)
 17. Kosma Josifina (Greece)
 18. Krstić Margareta (Croatia)
 19. Kunčič Mateja (Slovenia)
 20. Kürbus Zore Sanda (Slovenia)
 21. Lapajne Darinka (Slovenia)
 22. Lovrenčić Ljubica (Croatia)
 23. Maček Stanić Lidija (Croatia)
 24. Višnja Markovinović (Croatia)
 25. Salvaro Hanibal (Croatia)
 26. Shanyar Abdullah (Iraq)
 27. Sheng Rong (China)
 28. Sikora Nataša (Croatia)
 29. Lučka Šićarov (Slovenia)
 30. Šipalyte Rüte (Lithuania)
 31. Taušanović Vesna (Slovenia)
 32. Ten Hue Ling (Singapur)
 33. Vazquez Jaly (Argentina)
 34. Žiljak Nada (Croatia)

Hanibal Salvaro