HERCENŠLUS – ČAJ S MEDOM

Dolaskom izuzetne mlade pjevačice Jelene Vujnović, bend je dobio novu kvalitetu i energiju. Trenutno se nalazi u studiju i snima pjesme koje će se naći na albumu koji nosi naziv „Čaj sa medom“

Grupa «Hercenšlus» nastala je 2015.godine, a osnivač je Boban Dževerdanović (nekadašnji gitarista grupe «Garavi Sokak»). Namjera benda je da kroz autorski rad prezentira svoj doživljaj podneblja na kojem živimo, uz tekstove bogate arhaičnim izrazima vezanim za Vojvodinu kakav je i sam naziv (germanizam «Hercenšlus» = infarkt, slomljeno srce), koristeći melodijske i ritmičke elemente popularne glazbe s elementima swing-a i jazz-a.

U jednom periodu rada ostvarena je i uspješna suradnja s kantautoricom i šansonjerkom Todorom S. Vučković, kada je nastao i projekat pod nazivom «Todin Hercenšlus» u okviru kojeg je ostvaren niz zapaženih nastupa i koncerata kao i snimljen video spot za pjesmu „Pinkle“. Dolaskom izuzetne mlade pjevačice Jelene Vujnović, bend je dobio novu kvalitetu i energiju. Trenutno se nalazi u studiju i snima pjesme koje će se naći na albumu koji nosi naziv „Čaj sa medom“. Osim ponovo snimljene pjesme „Pinkle“, koja je već naišla na odličan prijem kod publike, snimljen je i spot za pjesmu „Bermet gos’n Kiša“, a naslovna pjesma „Čaj sa medom“ objavljena je kao prvi singl za najveću diskografsku kuću u regiji Jugoton Croatia Records. Bend ima osmišljen projekat pod nazivom «Laloški swing», a odnosi se na autorsku glazbu i obrade (cover), verzije svjetskih i domaćih hitova u svojevrsnom stilu.

Konkretnije, program sadrži pjesme s prvog CD-a pod nazivom «ČAJ SA MEDOM» koji je u pripremi, kao i dodatke glazbenih poslastica obrađenih na Hercenšlusov način: jazz, swing, gipsy jazz, akustične verzije s puno ritma i drugačije energije.