NEVJEROVATNIH 10,5 milijardi kuna košta restrukturiranje privatnog brodogradilišta Uljanik d.o.o. Gledajući snimku emisije „Otvoreno“ i komentare gledatelja na kraju emisije čoviek zdrava razuma mora  se složiti sa svim komentatorima, koji su jasno i glasno poručili ministrima da je bilo DOSTA bacanja novca poreznih obveznika u rupu bez dna – Uljanik d.o.o. Do sada je ulupano 35 milijardi kuna, a samo zadnjih godinu dana na jamstva više od 4 milijarde kuna. Ej, pa radi se o PRIVATNOM brodogradilištu čija je UPRAVA uz prešutnu pomoć sindikata i dioničara – radnika, napravila 12 milijardi kuna GUBITAKA, dakle taj novac je morao završiti na nečijim računima offshore tvrtki, jer na taj način se pere ‘velika lova’… A sto se sve moglo napraviti s tim novcem – https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/analiza-mislava-bage-spasavanje-uljanika-bit-ce-jedno-od-najskupljih-u-povijesti—547541.html .

 A neovisni ekonomski stručnjaci upozoravali su ministra Horvata da gura porezne obveznike na minsko polje i taj lik ko’ sliepac opet ravno u osinje gnijezdo. Državni intervencionizam je smrt za slobodno tržište to je dokazano puno pita, zbog toga je i propao takozvani ‘socijalizam’ – https://fee.org/articles/why-socialism-failed/

Nema tu puno filozofije – ili taj ministar boluje od neizlječivog zloglasnog sindroma soc. Dogovorne  ekonomije ili ima prste do laktova u ‘pekmezu’, e trećeg nema. Bilo kako bilo poreznim obveznicima ne piše se dobro, kao niti državi Hrvatskoj. Kako da Ministar rada i mirovinskog sustava i njegov vrijedni tim uspije u svojim zadanim programima kada mu ministar Horvat otima milijarde kuna i baca u rupu bez dna? Kako da ministra zdravtsva izgradi nove bolnice i pošteno plati one koji spašavaju živote – liječnike i medicinsko osoblje? Kako da ministar obrane nabavi nove borbene zrakoplove kada se milijarde kuna bacaju u rupu bez dna? Ministar financija nemoćno širi rukama jer shvaća da je nemoguće uredno voditi financije državnog proračuna kada ti ministar buši rupe u državnoj ‘kasi’, svako malo doslovno otima milijarde kuna za mega gubitaše, ej ministre Horvat shvatite već jednom, to nije vaš novac već novac poreznih obveznika koji teškom mukom krpaju kraj s krajem i pošteno i teškom mukom zarađuju svoje plaće, kao i poslodavci i obrtnici i poljoprivrednici rade od jutra do mraka da bi platili brdo poreza najviših u EU.

U emisiji „otvoreno“ Onaj takozvani član uprave DIV-a na pitanje novinara pa ima li njegova kompanija 200 milijuna kuna da uplati na račun brodogradilišta 3. Maj skupio se u fotelji ka’ miš posli kiše. (Ej to je samo kap u moru – 30 milijuna eura od milijardu i dvjesto milijuna eura koliko treba ulupati u rupu bez dna). Naravno, lik je počeo petljati jezikom i muljati već na poznati način kako to rade „biznismeni jedna kuna“, oni koji od države dobiju na POKLON tvrtke za jednu kunu (i u paketu dvije milijarde državnih subvencija poput Debeljaka i ekipe) nikada neće moći stvarati vriednosti za opće dobro, kao oni biznismeni koji izgradiše kompanije i tvrtke vlastitim vizijima, trudom, odricanjem i znanjem, to je nepisano pravilo u poslovnom svijetu. (Dakle iz DIV-a poručuju da bi oni kao u ‘ratama’ sudjelovali u restrukturiranju Uljanika, drugim riječima ništa od žive love, a država, porezni obveznici, neka lijepo uplate na račun tog mega gubitaša odmah 720 milijuna eura ako ne žele stečaj, ej pa tko je tu lud??? Pa stečajem tog mega gubitaša biti će na dobitku porezni obveznici. A nekretnine neka se lijepo transparentno prodaju kao i prenamjena zemljišta obavi pošteno i transparentno za državni proračun, a ne da omasti brk IDS). Naravno onaj lik iz ministarstva (namjerno malim slovima) gospodarstva samo sliježe ramenima i nešto mrmlja kroz spojene usnice, kao da se boji da ne otkrije istinu. Ma čoviče ne možeš sakriti tri stvari-mjesec, sunce i istinu. Pa kako može DIV uplatiti 200 milijuna kuna na račun brodogradilišta 3. Maj, kada nema gotovog novca*. Pa da imaju novaca ne bi tražili od države (Hanfe) milijunsku pozajmicu, pa tko tu koga…? Još jednom dobronamjeran saviet i APEL Vladi RH, nemojte bacati novac nesretnih poreznih obveznika u rupu bez dna puneći račune raznoraznim debeljakima&končarima i korumpiranim upravama i svim tim predatorima (sindikalisti čekaju u redu na svoje mrvice) i to je to.

A jste li čuli najdugovječnije saborske ‘žetončiće’ da održavaju ‘presice’ (press konferencije za novinare) u povodu OPASNE najave bacanja milijardu kuna poreznih obveznika u ždrijelo predatora? Ne! Jeste li čuli etnobiznismena ‘plačka’ PUPU? On je paklenski lukav manipulator, sve za svoj džep ništa za potrebite-narod, taj manipulator će uvijek naći neku temu da skrene pažnju javnosti s bitnih tema, pa tako sada drži presicu o ‘žigosanju’ nekog maloumnika nesretne učenice u školi, pa to je posao za obitelj koja je odgojila takvog maloumnika, (Da još nije kasno vi roditelji koji ste podbacili u odgoju, još imate vremena odgojiti dijete da postane human suosjećajan čovjek, a ne novi ‘daruvarac’), to je posao za školskog psihologa, inspekciju, a ne da sada manipulator pupu muti oči javnosti.  Tek kada svaki roditelj odgaja svoje dijete s onim božanskim vriednostima, koje neko društvo čine naprednim, da svaki čoviek, bez obzira na rasu, spol i religiju, imaju jednake šanse za život dostojan čovieka, moći ćemo govoriti o naprednom hrvatskom društvu. A do tada će ekipa biznismena zarađivati manipulacijama iz devetog kruga pakla. Pupovac i ekipa ‘žetončića’ odmahuje rukom, pa glavno da su njegovi računi puni-https://direktno.hr/direkt/vlahovic-afera-dnevnice-nije-nista-usporedbi-s-pupovcevim-bankomatima-78918/

A narod koji sve to plaća? Ma taj narod je zadnja rupa na sviralu za etnobiznismene, samo neka ovce uredno plaćaju svaki mjesec saborske ‘žetončiće’ i to je smisao tih etnobiznismena i prdavača magle. Isusovci su mgoe potrebite primili u svoje skromne domove i podijeli s njima sve svoje, pitanje za Vesnu Pusić, Pupu i ekipu ‘žetončića’, jeste li vi kada u životu primili potrebite u svoje elitne vile? …

https://istarski.hr/node/7746-kako-su-politicki-mocnici-sagradili-istarske-kuce-iz-bajki

https://www.vecernji.hr/premium/tri-kuce-za-idilu-vesne-pusic-962285

Furio Radin je bogatiji za više od 245.000,00 eura

IDS je godinama kadrovirao u Uljaniku i sada peru ruke kao nisu ništa znali. Pa legendarni pulski roker i zvizdač Bruno Langer godinama je javno upozoravao na koruptivne radnje, (u Istri u prenamjenama  zemljišta vrte se stotine milijuna kuna) i da se ne može zaposliti niti kao čistačica ako nemaš člansku iskaznicu IDS-a. –https://direktno.hr/direkt/bruno-langer-jakovcic-je-najveci-trgovac-nekretnina-u-hrvatskoj-istarsku-zemlju-svojima-prodaje-za-po-nekoliko-kuna-po-kvadratu-132137/.  

Da, ruku na srce ne treba niti zaboraviti crvenu peronosporu kukuriku koaliciju, koja je iza sebe ostavila spaljenu zemlju, a danas Grbin&Bauk poziraju ispred kamera kao neki pravednici koji se bore niti manje niti više nego za narod?? Da nije tragedija bilo bi smišno, pa dobro je iznova podsjetiti naivni narod o kakvom se to timu radi, dobro je svatko malo proći školu iz demokracije – otvori poveznicu: 

http://www.makarska-post.com/index.php/w-w-safar-proglas-da-mi-mozemo-yes-we-can/

Jeste li kada culi da je neki saborski ‘zetoncic’ proglasio osobni bankrot? Zaista je nesretno drustvo u kojem je biti politikant (ne msilim na one časne politicare) najisplativije ‘zanimanje’. Samo onaj čovjek koji slijedi savjest ostaviti će traga u pjesku vremena, a oni koji guraju glavu u pjesak osudiše sami sebi na vječni mrak… Ako želiš vidjeti kako veličanstveno sjaje zvijezde digni glavu čovjece… Čovjece budi-Kralj staze snova

I na koncu se opet vraćamo na slobodu izbora, a Hrvatska jeste slobodno društvo željeli mi to priznati ili ne, svaki pojedinac ima slobodu izbora biti suosjećajan čoviek ili farizej – BITI SUOSJEĆAJAN ČOVJEK NAJVEĆA JE POBJEDA U ZIVOTU.

Marko Frankopan III