Ruska Alrosa na aukciji prodala velike dijamante za 9,6 milijardi dolara

Ruski proizvođač dijamanata Alrosa prodao je na aukciji u Izraelu 92 velika nebrušena dijamanta za 9,6 milijuna dolara, izvijestili su ruski mediji, pozivajući se na priopćenje kompanije. Alrosa je na prvoj ovogodišnjoj aukciji ponudila dijamante od po 10,8 karata, prenosi ruska agencija TASS.Ukupna je težina dijamanata iznosila 1.570 karata.

Aukcija je održana u Tel Avivu, a na njoj su sudjelovale tvrtke iz Izraela, Rusije, Hong Konga, Belgije, Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i SAD-a, navodi se u priopćenju. Ukupni je prihod od aukcije dijamanata iznosio 9,6 milijuna dolara, navodi se u priopćenju ruske tvrtke. „Aukcija u Izraelu prva je u našem (ovogodišnjem) rasporedu i zadovoljni smo njezinim rezultatima”, izjavio je član uprave i direktor prodaje Jevgenij Agurejev.Do kraja godine planiramo održati još pet aukcija, dodao je Agurejev.

“Ujedno nastavljamo s analizom stanja na globalnom tržištu dijamanata. Uočavamo određene teškoće s potražnjom ali očekujemo oporavak u sljedeća dva mjeseca”, naglasio je. Prošle je godine ruska kompanija u Izraelu održala šest aukcija nebrušenih velikih dijamanata. Njezini su prihodi u 2018. iznosili gotovo 90 milijuna dolara, prenosi ruska novinska agencija.

AUTOR: Hina