Drugi put u dva mjeseca Zadrani su izašli na Narodni trg kako bi prosvjedovali protiv pravosuđa, odnosno protiv izlaska Daruvarca iz zatvora. Kao što je poznato, on je proteklo ljeto pretukao svoju djevojku Lorenu Gurlicu i zbog toga je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora. Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru odlučilo je da Darko Kovačević Daruvarac sutra kad izađe može nesmetano priči Loreni Gurlici i njezinoj obitelji, kako god to zvučalo i što god to značilo. Upravo zbog toga je građanska inicijativa organizirala prosvjed na kojem se okupio vrlo malen broj ljudi.

Oni koji su se okupili rekli su kako je žalosno da je došao tako malen broj ljudi te da mnogi misle kako se njih to ne tiče jer se nije dogodilo u njihovoj kući. Navode kako pravosuđe ne reagira, čak i na društvu vrlo neugodne i opasne situacije te kako je očito da ne postoji politička volja da se to rješava. Jedini način na koji se može utjecati na politiku su prosvjedi, smatra jedan od okupljenih građana.

Daruvarcu ukinut pritvor, nisu donesene mjere opreza
Autor: V.Š./D.M./T.V./Radio Zadar/HRT Izvanraspravno vijeće suda u Zadru donijelo odluku o ukidanju pritvora Darku Kovačeviću Daruvarcu, a nisu izrekli niti mjere opreza. To znači da Darko Kovačević u nedjelju izlazi iz pritvora,moći će se približiti svojoj žrtvi, neće morati policiji predati osobnu iskaznicu i putovnicu, moći će slobodno napuštati teritorij Republike Hrvatske i neće se morati redovito javljati policiji. autor HRT

Leave a Reply

Your email address will not be published.