Skip to content

Nadzor utvrdio nepravilnosti u radu u školi u Zadru

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u petak da je nadzor koji je do sada proveden u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru utvrdio da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja Škole, ali da će se, tek po konačno utvrđenom stanju, moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti.

U izjavi što ju je medijima u petak uputilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, istaknuto je kako je ministrica Divjak najavila da će se, po konačno utvrđenom stanju, postupati u skladu s propisima i ovlastima. Ministrica očekuje da će nadzor u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru biti okončan u u prvoj polovici idućega tjedna tjedna kada će biti poznati svi detalji slučaja.’

”Do sada je u nadzoru koji traje nedvojbeno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, kao stručnog i poslovodnog voditelja Škole, no tek će se po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlastima. Očekujemo da će u prvoj polovici sljedećeg tjedna biti okončan nadzor te će biti poznati svi detalji slučaja”, izjavila je ministrica Divjak.

Zadarska policija podnijela je u petak državnom odvjetništvu za mladež kaznenu prijavu zbog tjelesne ozljede protiv 15-godišnjega maloljetnika, učenika 1. razreda Ekonomsko-birotehničke škole u Zadru, koji je užarenim vrhom upaljača u obliku slova “U” opekao školsku kolegicu i kolegu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija, koja je provela kriminalističko istraživanje, a ozljede koje su zadobile dvije maloljetne osobe policija je okvalificirala kao lakše.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ocijenila je pak u četvrtak izjave ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja u potpunosti neprimjerenima te je oštro osudila sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju.

Ravnatelj te zadarske škole Jozo Dragić izjavio je, naime, u četvrtak za televiziju N1, “kako nije riječ o “posebno teškom djelu” te kako je, nakon događaja, pozvao cijeli razred, uključujući i počinitelja, a oni su mu rekli da je to bila “samo dječja igra”. (Hina)

Optimized by Optimole