Holdener obranila naslov u alpskoj kombinaciji

Švicarka Wendy Holdener u petak je u švedskom Areu obranila naslov svjetske prvakinje u alpskoj kombinaciji, a do drugog zlata došla je nadmašivši za samo tri stotinke sekunde Slovakinju Petru Vlhovu, što je najmanja razlika između zlatne i srebrne u ovoj disciplini na svjetskim prvenstvima.

Holdener je odlično odskijala spsutaški dio alpske kombinacije, u kojem zaostala samo 42 stotinke za vodećom Austrijankom Ramonom Siebenhofer, specijalisticom za brze discipline. Vlhova je također bila vrlo dobra, a njezin je zaostatak bio 72 stotinke za vodećom, odnosno trideset stotinki za Holdener.

U drugoj vožnji je dugo u vodstvu bila Kanađanka Roni Remme, dok se niz slalomsku stazu nije spustila Vlhova te za sekundu i 10 stotinki nadmašila kanadsku skijašicu.

Tri startna broja poslije na redu je bila 25-godišnja braniteljica naslova, koja je do polovice staze izgubila svu prednost, ali je u donjem dijelu bila bolja od Slovakinje i nadmašila ju za tri stotinke. Vlhovoj je to prvo pojedinačno odličje na svjetskim prvenstvima, nakon što je prije dvije godine osvojila srebro u ekipnom natjecanju.

Broncu je, pomalo neočekivano, osvojila 26-godišnja Norvežanka Ragnhild Mowinckel, kojoj je to prvo odličje na svjetskim smotrama. Vodeća nakon spusta, Austrijanka Siebenhofer, na kraju je zaostala za Norvežankom samo četiri stotinke i osvojila “drvenu medalju”.

U subotu je na Svjetskom prvenstvu u Areu na programu spust za skijaše u kojem je trebao nastupiti i hrvatski reprezentativac Natko Zrnčić-Dim, ali je na današnjem treningu slaloma ozlijedio leđa i neće nastupiti u spustu. Liječnička ekipa naše reprezentacije pokušat će ga osposobiti do ponedjeljka, kad će se skijaši boriti za odličja u alpskoj kombinaciji.

Subotnji spust trebao bi započeti u 12.30 sati. (Hina)