Događanja u okviru druge obljetnice otvorenja Kneževe palače

Koncertni ured Zadar drugu obljetnicu otvorenja Kneževe palače obilježava radno. U veljači ćemo imati četiri događanja u Koncertnoj dvorani braće Bersa, i jedan koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Zanosni klarinet – francuska i njemačka glazba u rukama dvojice Zadrana

Srijeda, 6. veljače 2019. u 20:00
ANTE BUTURIĆ, klarinet – IVAN ŠTORIĆ, klavir
Program: F. Poulenc, C. M. von Weber, E. Bozza, G. Pierne

Francuska i njemačka glazba – klarinet i klavir – u rukama dvojice mladih i uspješnih Zadrana! Klarinetist Ante Buturić i klavirist Ivan Štorić predstavit će nam se zanimljivim programom s djelima Francuza Poulenca, Piernea, Bozze te njemačkog ranog romantičara Carla Marie von Webera. Ante Buturić diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, član je Zadarskog kvarteta klarineta i zaposlen je u OGŠ Svetog Benedikta. Ivan Štorić diplomirao je klavir na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu a radi u Glazbenoj školi Blagoje Bersa.

Cijena ulaznica: 20,00 kn
Prodaja ulaznica: od 4.2. na Info pultu Kneževe palače, od 11-13 h, 18-20 h

Viva Cubismo! Trostruka kubanska fešta

Utorak, 12. veljače u 20:00
Jazz orkestar HRT-a, dirigent: Miron Hauser, Grupa Cubismo
Hrvatsko narodno kazalište (HNK) ZadarCijena ulaznica: 70,00 i 60,00 kn
Prodaja ulaznica: ulaznice.hr te od 8.2. na blagajni HNK Zadar, od 11-13 h i 18-20 h

Utorak, 12. veljače u 22:00
Salsa after-party uz DJ-a i plesače
Kneževa palača – Koncertna dvorana braće Bersa

Nakon rasplesanog koncerta Viva Cubismo koji će se održati 12.2. u HNK-u Zadar, a kojeg će izvesti Jazz orkestar HRT-a i grupa Cubismo, svi zainteresirani su pozvani da se zapute u Kneževu palaču, na karnevalsko rođendanski after-party u Koncertnoj dvorani braće Bersa! Na partyju će se slaviti i druga obljetnica svečanog otvorenja Kneževe palače, a najbolje maske će dobiti nagrade.

Cijena ulaznice je 20 kn, a uz predočenje ulaznice sa koncerta Jazz orkestra HRT-a i grupe Cubismo 10 kn. Ulaznice se prodaju sat vremena prije početka programa na Info pultu Kneževe palače.

Srijeda, 13. veljače u 19:00
Predstavljanje knjige Himalajski dnevnik – putopis Hrvoja Rupčića
Kneževa palača – Koncertna dvorana braće Bersa
Ulaz je slobodan 

Osnivač grupe Cubismo i strastveni ljubitelj putovanja i prirode u dnevniku je opisao pohod na 6.476 metara visok himalajski vrh Mera Peak s članovima ekspedicije “Vlaji na Himalaji”. 

Uz slušanje osobnog doživljaja boravka među indijskim guruima, tibetanskim lokalnim stanovništvom, blagodatima ali i nemilostima planine, počastite se i knjigom po promotivnoj cijeni u iznosu 64,76 kn koliko je i visoka planina Mera Peak. Dođite vidjeti budističke molitvene zastavice donešene iz Nepala, gojzerice koje su pregazile nekoliko svjetskih velebnih planina, te šator koji je bio jedino utočište od vjetrova i kiša na ponekad i neumoljivim planinarskim putevima našega gosta – glazbenika, putnika i planinara Hrvoja Rupčića.

Kraken – melodični mediteranski jazz

Srijeda, 27. veljače 2019. u 20:00
Ivan Bonačić Quartet: KRAKEN
IVAN BONAČIĆ, saksofon, flauta
PIPPO CORVINO, gitara
VIKTOR LIPIĆ, klavijature
ADRIANO BERNOBIĆ, bubnjevi

Prema skandinavskim mornarskim pričama, Kraken je morsko čudovište koje je u stanju potopiti svaki brod. U rukama Ivana Bonačića iz Dubrovnika, grada čuvene glazbene ali i pomorske tradicije, Kraken se preobražava u pitki, melodični mediteranski saksofon.

Jazz scena u Hrvatskoj već dugo nije bila ovako jaka, sadržajna, raznolika i uzbudljiva. Ivan Bonačić još je jedan iz ekipe vrhunskih hrvatskih glazbenika školovanih u inozemstvu koji već niz godina u sjeni potiho stvara glazbu i svira kao studijski glazbenik. Saksofonist i flautist, Bonačić je surađivao s grupom Valetudo, Robertom Nappholzom (Fali V i F5), Rašić Balkan Zoo Ensembleom, Viktorom Lipićem, Valerijom Nikolovskom i drugima. Svojim debi albumom ovaj se Dubrovčanin predstavio u najboljem svjetlu i to kao vrhunski saksofonist i jazz skladatelj.

Cijena ulaznica: 40,00 i 30,00 kn
Prodaja ulaznica: ulaznice.hr te od 25.2 na Info pultu Kneževe palače, od 11-13 h, 18-20 h