Ove godine svi su pozvani na fašničku bauštelu, a za bauštelske klince-mandolince, dečke i cure svih oblika i boja, malce-fašnikalce i sve ostale

Ove godine svi su pozvani na fašničku bauštelu, a za bauštelske klince-mandolince, dečke i cure svih oblika i boja, malce-fašnikalce i sve ostale koji su dovoljno mali da ne budu veliki, na 193. Samoborskom fašniku pripremljen je jedan veliki vrtić ili po domaći kindergarten. Dok mameki i tateki pod maskama rade u slavu nove fašničke Vlade, njihov podmladak ima osiguran dnevni boravak. I to zabadaf!

Već na otvorenju 22. veljače jedno od centralnih mjesta dobit će oni koji se srde kad im se kaže da su djeca – srednjoškolci koji će prvi maskirani kročiti na centralnu fašničku pozornicu nakon što Princ, Sraka, Sudec i Fiškal preuzmu vlast.

U dva fašnička vikenda za najmlađe maškare previđeni su prijepodnevni termini za njihove maskirane povorke: u subotu 23. veljače i 2. ožujka prvo dolaze dječje skupine iz čitave Hrvatske, a nedjeljama 24. veljače i 3. ožujka u povorci od više tisuća sudionika naći će se maskirani samoborski vrtićanci i osnovnoškolci. Parada najmanjih maski počinje u 11 sati i traje sve dok svi ne prođu pozornicom na Trgu fašničkih velikana te otpjevaju i otplešu točke koje su marljivo mjesecima pripremali sa svojim voditeljima.

No, ne budu se djeca samo sprešetavala Fašničkom Republikom. Neka budu trčala i u trku se orijentirala na tradicionalnom Srakotrku u subotu 2. ožujka u suradnji s OK Japetić, neki se budu sklizali na klizalištu u bivšoj vojarni na prvom izdanju Fašničkog klizačkog triatlona u subotu 23. veljače, a neki budu probali biti budući Bandići i zajedno sa svojim roditeljima na Bauštelskoj utrci pokazati kako “sračići voze bageriće”.

A ni to još nije sve. Svjesni da od najmanjih nogu treba pripremati maškare za buduće fašničke bauštele, za sve dječje posjetitelje 193. Samoborskog fašnika pripremljeni su majstorski tečajevi u Fašničkom učilištu od 11 do 17 sati (mala dvorana Price) za malera s prstima, rezača hlača i krojača sudbine u suradnji sa udrugama Plavi bor i Surla. Tu je i Kondicijski poligon od 12 do 16 sati u parku uz posebno ukrašeni Trg fašničkih mališana pod nazivom Šport za bauštelu. U pauzama od učenja i sporta tu su i razne predstave, ulični zabavljači, bubnjari, pjevači, Sraka i Srakice, Klaun Ludek, pantomimičari, veliki luna park, tone slatkiša, krafne punjene i prazne, raznorazne maske i fašnička uživancija do daske!

Program događanja pogledajte OVDJE.

izvor samobor.hr