Skip to content

Plenković: Dobro promislite kad vam dođu razni – prodavati razne priče

Posjetom Imotskom, premijer Andrej Plenković završava četverodnevni posjet jugu Hrvatske. Sudjelovao je na obilježavanju 29 godina od utemeljenja HDZ-a Imotske krajne, prenosi HRT

Regionalni razvoj zemlje i smanjivanje nejednakosti, jedna od ključnih zadaća vlade u ovoj – još uvijek inicijalnoj fazi hrvatskoga članstva u Europskoj uniji što bi kaže moglo potrajati još desetak godina, naglasio je u govoru Andrej Plenković.

To je period u kojem pokušavamo dostići razinu razvijenosti onih koji su živjeli u demokraciji i sustavu tržišnog gospodarstva puno više nego mi.

Želimo uhvatiti korak sa zemljama JI Europe koje nisu prošle rat, 90-ih dobivale nepovratna sredstva i razvijale se brže nego što je to bilo moguće Hrvatskoj, rekao je premijer.

“Dobro promislite kad vam dođu razni – prodavati razne priče”

Premijer se osvrnuo na rejting stranke koji je, kaže, stabilan unatoč svim problemima s kojima se Vlada suočila – od Agrokora do brodogradnje. Tvrdi da ni SDP, ni populističke stranke, od kojih neke žele preuzeti glasače HDZ-a, kao i one koje su samo protestnog karaktera, nemaju rješenja za probleme u društvu.

Govoreći o važnosti izbora za Europski parlament, rekao je da će neki u kampanji navijati za izlazak iz Unije te podsjetio da bez članstva u Uniji Hrvatska ne bi imala projekte poput Pelješkog mosta ili obnove Zračne luke Dubrovnik.

– Ti izbori moraju pokazati prije svega odličan rezultat HDZ-a. Ti su izbori bili prekretnički za povratak HDZ-a na dominatnu ulogu na političkoj sceni. (…) I da promislite dobro kad krenu kampanje i kad vam u Imotski dođu razni prodavati razne priče, pričati o državotvornosti, nacionalnom interesu, optuživati HDZ za veleizdaju i slične budalaštine. Onda im odgovorite vrlo jasno – da pričaju nešto što ne stoji, poručio je Andrej Plenković Imoćanima.