Skip to content

Stručna edukacija “Umjetnost u svrhu zdravlja”

„Estetizacija i rehumanizacija bolničkoga prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja“ voditeljice dr. art. Melinde Šefčić

Pozivamo vas na jednodnevnu edukaciju Umjetnost u svrhu zdravlja koja će se održati u subotu 9.2.2019. u Klubu Doma HDLU s početkom u 10:00 h.

Edukacija se provodi u okviru projekta „Estetizacija i rehumanizacija bolničkoga prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja“ u sklopu kojeg će šest umjetnica i četiri studenta Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu odabranih putem natječaja, oslikati dječje bolnice i pedijatrijske odjele u Gradu Zagrebu.

Projekt je posvećen umjetničkoj estetizaciji, a tako i rehumanizaciji dječjeg bolničkog prostora s naglaskom na doprinos nove svježine i vedrine bolničkog prostora, ali i pozitivnom terapijskom učinku putem umjetnosti. Cilj ovog umjetničkog projekta je preobraziti iskustvo bivanja u bolničkom prostoru za djecu i roditelje, ali i zaposlenike. Projekt se oslanja na recentna znanstvena istraživanja u svijetu koja ukazuju da umjetnost može imati značajnu ulogu u pružanju psihološke i emocionalne podrške djeci koja su hospitalizirana zbog bolesti. Govornici će biti dr. med. Filip Đerke, Matilda Franjić, ing. soc. rada, Viktorija Vlašić, dipl. soc. te voditeljica projekta dr. art. Melinda Šefčić.