Skip to content

‘Predsjednica je estrada, a Milanović državnik. Sigurno bi je pobijedio na izborima’

“Lijepljenje pločica, otimanje mikrofona novinarima, pehara nogometašima, slikanje ispred Bijele kuće… Teško da netko može biti lošiji od Kolinde Grabar-Kitarović”, kaže Dončić u intervjuu za Vecernji.

Potpredsjednik Sabora i bivši ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić (SDP) početkom tjedna bio je u Istri u društvu sa Zoranom Milanovićem. Fotografija vesele ekipe u kojoj su svi suspendirani članovi vodsta SDP-a, kao što je to i sam Hajdaš Dončić, podigla je popriličnu prašinu u javnosti, ali i ponovno otvorila pitanje ide li Zoran Milanović u utrku za Pantovčak. Fotografija, kažu sudionici, nije fotomontaža, ali se mnogi i dalje pitaju je li njezino objavljivanje i konačna najava Milanovićeve kandidature za predsjednika države o čemu se špekulira već godinu dana.

Zašto mislite da bi Milanović bio bolji predsjednik, mnogi drže da to nije funkcija za njega?

Kao prvo, teško da netko može biti lošiji predsjednik od aktualne predsjednice. Takva estradizacija funkcije na tako visokoj razini još nije viđena u Hrvatskoj. To nije državničko ponašanje. Sjetimo se lijepljenja pločica, voženja trajekta, sjetimo se maženja konja, paradiranja u maskirnoj uniformi, otimanja mikrofona novinarima i pehara nogometašima, naslikavanja ispred Bijele kuće i tako bismo mogli nabrajati unedogled. A što se tiče Zorana Milanovića, neki drže da to nije funkcija za njega, a neki, kao i ja, drže da jest. Odluči li se za izbore, mislim da će pobijediti. Njegovo je ponašanje bilo uvijek državničko, a to ljudi cijene.

Cijeli intervju na vecernji.hr

See also  Ministar Hajdaš Dončić doktorirao na temu turizma