Skip to content

Održana 35. sjednica Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike

Vijeće za gospodarska pitanja Predsjednice Republike Hrvatske na 35. redovnoj radnoj sjednici raspravljalo je o digitalizaciji, a u svoj je rad na tu temu uključilo je i predstavnike tvrtki McKinsey & Company i Google Hrvatska.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je ovoj sjednici te tom prigodom istaknula važnost digitalizacije koja bi u budućnosti trebala postati jednim od najvećih pokretača gospodarskog razvoja i produktivnosti.

Uvodno izlaganje na temu „Hrvatska – Novi izazivač u digitalnom ringu – Digitalizacija u ulozi novog pokretača rasta Hrvatske“ održali su Jurica Novak i Tomislav Brezinšćak iz tvrtke McKinsey & Company, a sjednici Vijeća nazočio je i Joško Mrndže iz tvrtke Google. Istaknuli su kako su u svom istraživanju utvrdili da se snažnim fokusiranjem na digitalizaciju u Hrvatskoj do 2025. godine može generirati 8,3 milijardi eura BDP-a, obzirom na to da tradicionalni pokretači rasta postupno nestaju usporedno s rastom digitalne ekonomije, te predstavili preporuke za rast digitalizacije u Hrvatskoj.

Vijeće je s gostima u konkretnoj diskusiji podijelilo svoje stavove, komentare i prijedloge za unaprjeđenje stupnja digitalizacije u Republici Hrvatsko te o mogućnostima i izazovima na tom putu. izvor predsjednica.hr

See also  Maletić: Prijeti nam oduzimanje 200 mil. eura iz fondova EU-a