Skip to content

Tiskano 37 kurikuluma, stari stavljeni izvan snage

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je istaknula da je tiskano 37 kurikuluma, čime su izvan snage stavljeni stari nastavni planovi i programi gimnazija i osnovnih škola te tako i službeno kurikularna reforma od jeseni ulazi u sve škole.

“Danas je i službeno, kurikularna reforma Škola za život od jeseni ulazi u sve škole. S današnjim danom zaključujemo tisak i 37. kurikuluma, čime su izvan snage stavljeni nastavni planovi i programi gimnazija, stari nevjerojatnih 25 godina, te oni za osnovne škole koji su posljednji puta mijenjani prije 13 godina”, objavila je Divjak na svojem Facebook profilu.

Zahvalivši svima koji rade na reformi, ministrica je dodala kako je “sigurna da će promjene koje uvodimo doista značiti veću šansu našoj djeci pripremom za život i rad u 21. stoljeću”.

Preostala su još dva kurikuluma, za tjelesni i povijest, koje bi Ekspertna radna skupina trebala dovršiti za idućih nekoliko tjedana. (izvor Hina)

See also  Dokument o kurikulumu povijesti jednoglasno usvojen na stručnoj razini, objava u Narodnim novinama idućeg tjedna