Ravnateljstvo Klinike za infentivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu priopćilo je kako je izvidom stanja na Odjelu za novorođenčad i dojenčad te Klinike utvrđeno da je klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti.

  • Napravljen je izvid na Odjelu za novorođenčad i dojenčad na kojem se hospitaliziraju oboljela djeca do tri godine. Klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti, priopćila je ravnateljica Klinike Alemka Markotić, očitujući se na zahtjev Ministarstva zdravstva vezano uz slučaj zbrinjavanja petomjesečnih blizanaca u toj bolnici, čija je majka na društvenim mrežama optužila bolnicu za nemar.

Ravnateljica Klinike Markotić u priopćenju ističe kako se u određenim bolestima, kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i drugo, može pojaviti i crvenilo na koži, kako u djece, tako i u odraslih bolesnika.

  • U male djece koja imaju nježnu kožu, u slučaju obilnih i učestalih proljeva koji traju više dana, zbog kiselosti sadržaja stolice, osobito ako se radi o virusnim proljevima, može se pojaviti hiperemija i iritacija kože. Unatoč lokalnoj njezi kože, ove promjene se mogu javiti tijekom proljeva, ali također vrlo brzo prolaze nakon prestanka proljevastih stolica, pojašnjava.

Mediji su izvijestili o slučaju blizanaca, koji su zbog gripe hospitalizirani u KB-u Fran Mihaljević, gdje ih je majka A.T. , kako su naveli pojedini mediji, prilikom posjeta zatekla nogu zavezanih za krevetić, odjeće mokre od urina te crvene i nadražene stražnjice, s oko ruku zavezanim rolama talet papira. Fotografije je podijelila na društvenim mrežama, uz objavu kako su djeca u bolnici dobila i rota virus, i napomenu kako je medicinsku sestru koja je bila u smjeni zatekla da pije kavu.

Prethodno je zbog medijskih napisa Ministarstvo zdravstva, priopćilo kako je odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike, što je sada i dobilo-

Također, još će zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena, navodi se priopćenju Ministarstva zdravstva.

Zabrinutost se proširila i twitterom, a jednoj korisnici odgovorila je i Vlada. izvor Hina