Poziv uljarima na Oleum Olivarum, početkom svibnja

Akademija Art

Uzorci se primaju u prostorijama Mjesnog odbora Krasica od 1. do 3. ožujka

Ovogodišnji susret maslinara i proizvođača maslinovog ulja Oleum Olivarum u Krasici bit će održan početkom svibnja, a ne kao do sada u prvom dijelu ožujka. Organizatori već pripremaju 22. susret maslinara i gospodarski sajam, pa pozivaju sve zainteresirane maslinare, proizvođače maslinovog ulja da dostave uzorke ulja na kemijsku analizu i ocjenjivanje. Nakon što se obavi kemijska analiza, slijedi senzorsko ocjenjivanje, a prednost će imati ulja koja po kemijskoj analizi uđu u kategoriju ekstra djevičanskih.

Maslinari koji žele sudjelovati na međunarodnoj smotri u Krasici trebaju poslati uzorke ulja u bocama od 0,5 i 0,25 l ulja bez etikete. Uzorci se primaju u prostorijama Mjesnog odbora Krasica od 1. do 3. ožujka od 17 do 20 sati, a uzorci se mogu poslati i poštom zaključno do 11. veljače. Naknada za analizu ulja i sudjelovanje na manifestaciji je 300 kuna. (autor L. J., glasistre.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Dan holokausta kod spomenika Mojsiju na Mirogoju. Doprinos 'naših' Židova neistražen

Dan holokausta svake godine kod spomenika Mojsiju na zagrebačkom Mirogoju okupi nevelik broj čuvara sjećanja na najveće stradanje u Drugom svjetskom ratu, koje s pažnjom prate njihovi potomci u Izraelu, posebno osjetljivi […]