Skip to content

Hrvatska i Švedska u borbi za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija u 20.30 sati u danskom Herningu odigrat će utakmicu sa Švedskom za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Utakmica gotovo da ima revijalni karakter s obzirom da su obje momčadi ostale bez polufinala, a osigurale su olimpijske kvalifikacije, no pravila su takva da se mora odigrati.

  • Ostaje nam zadnja utakmica sa Šveđanima, a svoj cilj smo već ostvarili. No, nastojat ćemo okončati ovaj naporan turnir kao pobjednici. Šveđane znamo vrlo dobro jer smo igrali dvije prijateljske utakmice, igraju brzi centar i imaju odličnu tranziciju, kao i nekoliko vrhunskih igrača. Motiva nam ne nedostaje. Šveđani su nas pobijedili lani na EURU u Splitu i tada nas izbacili iz borbe za medalju. Želimo pobjedu”, kazao je izbornik Lino Červar.

Inače, Hrvatska i Švedska dosad su odigrali 12 dvoboja, a obje ekipe imaju po šest pobjeda. Najpoznatija hrvatska pobjeda dogodila se 1996. godine u finalu Olimpijskih igara u Atlanti, kada se Hrvatska domogla zlata čuvenom pobjedom 27:26.

Sutra je na rasporedu finale Svjetskog rukometnog prvenstva između Danske i Norveške, dok će se za broncu boriti Francuska i Njemačka. izvor Hina