Povjesničaraka umjetnosti Branka Benčić voditeljica seminara u Oberhausenu

Branka Benčić, povjesničaraka umjetnosti iz Pule sa zagrebačkom adresom i Aleksandra Sekulić (Beograd) voditeljice su ovogodišnjeg Oberhausen seminara koji će se održati na 65. Međunarodnom festivalu kratkog filma u njemačkom Oberhausenu od 1. do 6. svibnja.

To je eksperimentalni međunarodni edukativni program namijenjen filmskim kustosima, filmašima, redateljima, umjetnicima, arhivistima, kritičarima, istraživačima, kako bi proširili svoja znanja, a realizira se u suradnji festivala u Oberhausenu, LUX London i Flaherty Seminara (New York).

Seminar se formira kao studijski program i mjesto gdje se u kontekstu međunarodnog filmskog festivala istražuju suvremene pozicije i prakse pokretnih slika. Seminar se održava šesti put, kao mjesto susreta i učenja, stvarajući priliku za otkrivanje novih znanja u radu s pokretnim slikama, uvjetima iz kojih proizlaze, infrastrukturama koje ih uokviruju – a usmjerene su na proizvodnju, distribuciju, recepciju, te kritički aparat njihove analize i interpretacije.

Rok za prijavu je 1. veljače na www.kurzfilmtage.de/en/festival/sections/seminar/. (autor: M. Ra., glasistre.hr)