Zbog manjka medicinskih sestara i sezone gripe odgođene operacije i pregledi

Zbog kvalitetne kontrole nad zbrinjavanjem pacijenata oboljelih od gripe i nedostatka medicinskih sestara u Općoj bolnici Dubrovnik od 23. siječnja privremeno će biti ukinuti svi hladni operativni zahvati i prijam pacijenata na unaprijed dogovorene pretrage na svim odjelima, objavila je u utorak dubrovačka bolnica.

Prema tvrdnji ravnatelja Marija Bekića, trenutačno je u bolnici hospitalizirano malo više od 50 oboljelih od gripe, a nedostaje od 26 do 30 medicinskih sestara.

  • Nedostatak medicinskih sestara u našoj je bolnici kroničan problem već neko vrijeme, a sad imamo situaciju da je više oboljelih pa moramo spajati odjele, rekao je Bekić.

Privremeno se spajaju Odjel za urologiju i Odjel za plastičnu kirurgiju te Odjel za opću internu medicinu i Odjel za gastroenterologiju. Sve medicinske sestre stavljaju se na raspolaganje glavnim sestrama odjela i pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo zbog organizacije rada dok traje privremena primjena mjera.

Primjena privremenih mjera trajat će najmanje dva tjedna, odnosno do prestanka spomenutih okolnosti, poručuju iz dubrovačke bolnice.

Hina