Emisija “A sada mi” 20.01.2019. ugostila je Klapu NOSTALGIJA i Tamburaški sastav SINOVI RAVNICE.

Klapa NOSTALGIJA osnovana je s ciljem njegovanja a capella tradicionalnog i skladanog klapskog repertoara. Snimili su mnogo albuma, okušali su se u raznim vokalnim i vokalno-instrumentalnim žanrovima, dobili mnoga priznanja i nagrade među kojima i medalju grada Zagreba i Zlatnu diplomu Hrvatskoga sabora kulture.

Često gostuju na raznim festivalima, a klapsku pjesmu osim u Hrvatskoj, promovirali su i u mnogim drugim zemljama: Njemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Austriji, Španjolskoj, Turskoj, Danskoj, Italiji, Japanu, Australiji…

Na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu Nostalgija kontinuirano nastupa od 1987. i ponosni je vlasnik 30-ak festivalskih nagrada i priznanja među kojima i 4 nagrade Porin.

Tamburaški sastav SINOVI RAVNICE na sceni su se pojavili pjesmom “Dođi u Vinkovce” te osvojili publiku i titulu za debitante godine 1994. na “Brod festu”. Ta je pjesma danas, na neki način, himna Vinkovačkih jeseni.

Nastupali su na mnogobrojnim festivalima i ostvarili mnogobrojne glazbene suradnje među ostalima i s grupom Colonia s kojom su snimili duet “Ljubavnici”. Duet sa Sandrom Bagatić “Bagrem” izdali su 2016., a “Nije fer” njihov je posljednji singl žešćeg zvuka i pop/rock žanra.

HRTi

photo pixabay