Danski suci Martin Gjeding i Mads Hansen našli su se pod jakim kritikama ne samo iz Hrvatske nakon što su napravili veliku pogrešku u ključnim trenucima dvoboja između Hrvatske i Njemačke

Hrvatska je ostala bez polufinala Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, a jdna od odluka koje su tome kumovale, bila je i ona o prekršaju u napadu Karačiću u završnici susreta. Kod 21:20 za Njemačku, krivo je dosuđeno probijanje Karačiću u dvoboju s Wiedeom, Njemačka je na drugoj strani preko Gensheimera došla do 22:20 i priči je bio kraj.

Martin Gjeding bio je taj koji je dosudio probijanje, a dan kasnije priznao je da je pogriješio.

“Jedan od kriterija kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da obrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovdje nije bio slučaj. Nisam trebao čak niti puno puta pogledati snimku da se uvjerim da sam pogriješio”, rekao je Gjeding za dansku televiziju.

Njegov partner Mads Hansen smatra kako se moraju nositi s takvim stvarima i da su moguće pogreške.

“Dobro smo, naravno, malo utječe na vas kada napravite nešto krivo, utječe na naš ponos i profesionalizam u koji ulažemo iz dana u dan, ali smo i svjesni kako to ide uz ovaj posao. Mislim da smo se jako dobro nosili s pritiskom. Mi suci moramo se znati nositi sa svim tim, a ako ne možemo, tu nam niti nije mjesto.”

Gjeding je u hotelskoj sobi nebrojeno puta pregledavao snimku i imao je dugačku noć.

“Nismo se noćas naspavali, ali moramo prijeći preko toga. Bila je to odluka koja je imala veliki utjecaj na jednu momčad i ona je na meni. U najbolju ruku je dvojbena situacija. Vidio sam je 15 puta i bila su to dvojica igrača koji su išli jedan u drugoga, dosuditi prekršaj u napadu, bila je pogreška.”

Autor Branimir Korać, sportnet

Leave a Reply

Your email address will not be published.