Bio jednom jedan car – ugledne carske glave koje su posjetile Opatiju

Nov i uzbudljiv projekt Hrvatskog muzeja turizma upravo je pred nama. Izložba “Bio jednom jedan car” dio je najpoznatije muzejske nacionalne manifestacije “Noć muzeja 2019.” na kojoj ćemo prvi put predstaviti mnogobrojne ugledne carske glave i članove njihovih obitelji koji su posjetili Opatiju i u njoj boravili. 

Djelić bogate i osebujne povijesti grada Opatije svakako čine i impozantna imena careva, kraljeva, carevića, grofova, kneginja i brojnih drugih članova najuglednijih carskih i kraljevskih dvorova iz Europe i cijeloga svijeta. Oni svakako predstavljaju dijamantni pečat vremena i potvrdu uzbudljive povijesti ovoga grada.

Opatiju su posjetili austrijska carica i ugarsko-hrvatska kraljica Sissi i njen suprug car Franjo Josip I., kći francuskoga kralja, grčki kralj, unuk ruskog cara, japanska princeza i brat njemačke carice i svatko od njih je na svoj način sudjelovao u razvoju grada i to u vrijeme bez interneta i elektronske pošte. Vrlo brzo, upravo zahvaljujući uglednim imenima s europskih i svjetskih kraljevskih dvorova, Opatija postaje turistički imperativ. 

Izložba će se održati u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” od 25. siječnja do 10. travnja 2019. 

Cijena ulaznice za vilu Angiolinu i UP “Juraj Šporer” je 20,00 kn (zajednička ulaznica).

U vrijeme održavanja manifestacije “Noć muzeja 2019.” za sve posjetitelje ulaz je besplatan u oba objekta kojima upravlja Hrvatski muzej turizma. 

Očekujemo Vas u Hrvatskom muzeju turizma i nadamo se da ćete uživati u društvu japanske princeze, grčkog kralja, rumunjske carice i njemačkog prijestolonasljednika!