90. obljetnice smrti Stjepana Radića

Predsjedništva HSS-a Konavle tim povodom je održalo sjednicu na kojoj je istaknuta presudna uloga Stjepana Radića u povijesti hrvatskog naroda, podsjećajući kako je Radić začetnik izvorne hrvatske političke misli utemeljene na ideji naprednog i pravednog društva te slobodnog pojedinca.

Na ulogu osnivača HSS-a osvrnuo se i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, koji je istaknuo da je Radić, kao narodni vođa i prosvjetitelj, hrvatsku državotvornu ideju prenio u sve slojeve hrvatskog naroda i nadogradio je pozitivnim vrednotama na kojima Hrvatska treba počivati.

Svojim značajem Radić pripada ne samo HSS-u, nego čitavom hrvatskom narodu, a njegove političke ideje, još od početka 20. stoljeća, utkane su i kao temeljne vrijednosti konavoskog čovjeka.

Stoga konavoski HSS pokreće inicijativu da se u Cavtatu, gdje već postoje biste Frana Supila i Franja Tuđmana, postavi bista i trećem hrvatskom velikanu – Stjepanu Radiću – navodi se uz ostalo u priopćenju Općinskog odbora HSSa Konavle.

AUTOR: Radio Dubrovnik