Skip to content

Nishikori u četvrtfinalu nakon trilera, Serena Williams eliminirala Halep

Japanac Kei Nishikori, osmi nositelj, plasirao se u ponedjeljak u četvrtfinale Australian Opena svladavši u pravom trileru Španjolca Pabla Carrenu Bustu, dok je nekada prva tenisačica svijeta Amerikanka Serena Wailliams izbacila trenutačno najbolju tenisačicu i prošlogodišnju finalisticu Rumunjku Simonu Halep.

Meč između Nishikorija i Carrena Butse trajao je pet sati i pet minuta, a Japanac je pobijedio sa 6-7 (8/10), 4-6, 7-6 (7/4), 6-4, 7-6 (10/8), nadoknadivši zaostatak od 2-0 u setovima. Na kraju je u petom setu ispustio prednost koju je dobio breakom tako da je set odlučen u tie breaku. Japanac je i u tie breaku gubio od početka, no onda je jedna odluka suca izbacila Carrenpo Busu iz takta kada je imao prednost 8-5, Japanac je izjednačio i na kraju dobio meč as servisom.

Za Nishikorija je ovo treći meč na ovom turniru koji je igrao u pet setova i ovo mu je četvrti pout da se plasirao u četvrtfinale Australian Opena.

U četvrtfinalu će Japanac igrati protiv boljeg iz ogleda između prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića i Rusa Daniila Medvedeva, 15. na ATP ljestvici.

Serena Williams je sa 6-1, 4-6, 6-4 slavila protiv prve tenisačice svijeta Halep i to je veliki korak za 37-godišnju Amerikanku da izjednači rekord Australke Margaret Court sa 24 grand slam naslova. U četvrtfinalu će Williams igrati protiv sedme nositeljice Čehinje Karoline Pliškova. (Hina)