Skip to content

Tom Odell u Tvornici kulture, 10 veljače

Thomas Peter Odell je mladi britanski kantautor rođen 24.11.1990.

Izuzetno talentirani kompozitor i tekstopisac svoje prve korake ponajviše treba posvetiti Lily Allen, poznatoj britanskoj glazbenici i šefici Columbijinog labela In The Name Of koja je toliko bila očarana Tomovom energijom da ga je odmah potpisala. Debitantski EP ‘Songs From Another Love’ uključivao je megahit i prvi singl ‘Another Love’ koji ga je momentalno katapultirao među najjača mlada otočka imena.

Već u svojoj prvoj sezoni Tom Odell je ulovio laskavu titulu na dodjeli ‘BRITs’ Critics’ Choice Award’, BBC ga je uvrstio među top 15 autora koji su ‘BBC Sound Of 2013’, a televizijski debi odradio je u emisiji slavnog Joolsa Hollanda. Prvi duži materijal, album ‘Long Way Down’ iz 2013. odmah je uhvatio #1 britanske top liste albuma, da bi 2014. Tom zaslužio i prestižnu Ivor Novello nagradu koja se dodjeljuje skladateljima i autorima tekstova.

Glazba Toma Odella utjecaje vuče od slavnih imena kao što su Elton John, David Bowie, Jeff Buckley ili Bruce Springsteen, a sam priznaje da je fan izvođača poput Cat Power, Jamesa Blakea, Blura i Arcade Firea. Treći studijski album, ‘Jubilee Road’ bit će objavljen 26. listopada, a već su ga najavila tri singla – ‘Jubilee Road’, ‘If You Wanna Love Somebody’ i duet s Alice Merton, ‘Half As Good As You’.