Sedina Muhibić je rođena 1991. godine u Sarajevu, u prosincu. I to je jedini podatak koji ima o sebi. Roditelji su je ostavili po rođenju. Odrasla je u Domu Bjelave i SOS Dječjem selu. Ne tko je njezina majka, niti želi znati. Isto vrijedi i za oca. Inspirativnu priču o upornoj djevojci, koja je živi dokaz da se isplati slijediti vlastite snove donosi bosanskohercegovački portal Source.

  • Niti su oni mene tražili, niti ja njih. Nikad nisam ni osjetila potrebu da ih tražim. Drugačije je djeci koja imaju roditelja, pa ostanu bez njih. Mi koji smo od rođenja bez roditelja, naučili smo na taj način života. Kao dijete sam imala SOS mamu i ona mi je bila sve. Kasnije sam postala zrelija i svjesnija da sam u domu, ali moja razmišljanja su su mijenjala i pitala sam se zašto da ja njih tražim kada oni mene nisu tolike godine. Oni su mene ostavili, nisam ja njih. Jednostavno nemam potrebu da ih znam. Sada, da mi dođe Izetbegović i kaže da mi je babo, nemam ja tu što pričati s bilo kim. Ja sam sad formirana i izgradila sam sebe bez njih”, kaže 26-godišnja Sedina.
    Iako nije imala roditelje, u životu su joj se dogodile mnoge prilike, a Sedina nijednu nije propuštala.

Sarajevo i Istočno Sarajevo će za manje od mjesec dana biti domaćini EYOF-a. Nakon neprijatnosti koju je Sedina Muhibić doživjela u sarajevskom tramvaju zbog jakne sa hrvatskom šahovnicom, naši novinari napravili su mini istraživanje.

U dresu Hrvatske Amina Zornić i Anel Bešić prošetali su ulicama dva grada. Pitali smo građane – smeta li vam šahovnica? Odgovori ulijevaju optimizam da možemo, znamo i hoćemo bolje.

Leave a Reply