Pejčinović Burić: Nema popuštanja u pristupnom procesu Srbije

Akademija Art

Na konferenciji za novinare potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić osvrnula se na optužbe Nikole Grmoje iz Mosta da zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem radi u interesu Srbije.

Dotaknula se i odnosa Srbije i Hrvatske.

  • To su zaista teške riječi, neprimjerene riječi. Pogotovo u kontekstu onoga što Vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova praćenja pregovora sa Srbijom, ali i u kontekstu razvoj dobrosusjedskih odnosa sa svim našim susjedima, pa i s Republikom Srbijom. Mi smo vlada koja je svjesna otvorenih pitanja, njihove težine, ali svjesna važnosti da se ta pitanja kroz razne forume moraju i trebaju riješavati upravo u interesu RH.

Ministrica Pejčinović Burić dodala je Hrvatska inzistirati na punom ispunjavanju svih obveza Republike Srbije te da o tome neće pregovarati. Naša pozicija je jasna, bit ćemo striktni i fer. Morat će se ispuniti sva mjerila, naglasila je.

Podsjetimo, Nikola Grmoja izazvao je pravu lavinu u srijedu u Saboru tijekom rasprave o izvješću sa sastanka Europskoga vijeća, a slične stvari je ponovio i gostujući u petak u emisiji Poligraf Hrvatskoga radija. Izvor HRT, photo Pixabay

Leave a Reply

Next Post

Vrhovni sud odgovorio Aleksiću

Vrhovni sud Republike Hrvatske odgovorio je na izjave predstavnika stranke SNAGA i udruge Franak koji su u Saboru apelirali na Vrhovni sud “da napokon donese odluku o revizijama dviju pravomoćnih […]