Na Velom Vrhu podignut Pust, spalit će ga 5. ožujka

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek danas je predao ključeve Grada rasplesanim maškarama koje će Pulom vladati sve do 5. ožujka ove godine.

Nakon preuzimanja ključeva druženje se nastavilo u Turističkoj zajednici grada Pule gdje se održala izložba dosadašnjih karnevalskih kostima. Maškare, sada kao suvereni vladari grada, kasnije su na Velom Vrhu kraj semafora podigli Pusta.

Pulski karneval održat će se u subotu, 23. veljače, sa startom u podne, kada će se karnevalska povorka kretati od Karoline preko Arene do Portarate, gdje će se održati predstavljanje maškaranih grupa, pa potom preko Foruma i Kandlerove ponovo do Karoline. Tu će se od 15 do 17 sati odvijati Veliki maskenbal, a maškare i njihove goste zabavljati će Mauro Staraj & La Banda, gdje se očekuje dvadesetak karnevalskih grupa iz Istre, Kvarnera i Slovenije s ukupno više od 700 sudionika. Paljenje Pusta ujedno je i označavanje kraja vladavine maškara i godine iza nas, a održat će se 5. ožujka, na Velom Vrhu kod semafora s početkom u 19 sati.

Organizatori karnevala u Puli su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade. Izvor Glas Istre