Predsjednica Republike u uzvratnom državnom posjetu Republici Turskoj

Na poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravi u uzvratnom, državnom posjetu Republici Turskoj.

Državni posjet Republici Turskoj predsjednica Grabar-Kitarović započela je polaganjem vijenca na grobnicu Mustafe Kemala Atatürka, nakon kojeg je uslijedio radni sastanak u Parlamentu Republike Turske.

S predsjednikom Velike narodne skupštine Binalijem Yildirimom predsjednica Grabar-Kitarović razgovarala je o parlamentarnoj suradnji te o skupini tursko-hrvatskog prijateljstva, koja je u turskom parlamentu formirana 8. studenog 2018. Nadalje, razmijenjena su mišljenja o aktualnim događajima u hrvatskom i turskom susjedstvu te o stanju u jugoistočnoj Europi, za koju dijelimo interes u očuvanju stabilnosti i poticanju napretka.

Hrvatska i Turska imaju dugu i sadržajnu povijest međusobnih odnosa koje danas obilježavaju izvrsni bilateralni odnosi, bez otvorenih pitanja, obostrano je zaključeno, a sugovornici su se složili kako i dalje trebamo ulagati zajedničke napore u području gospodarstva, s ciljem dodatnog poboljšanja trgovinske razmjene i ulaganja.

predsjednica.hr