Ivan Šarić i Knjiga o džungli – uvod u novu sezonu programa Vama glumimo

Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2019. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.

Ti će se programi odigravati u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša (u gradu Krku), petkom navečer i subotom ujutro, a ulaznice po cijeni od 25,00 kn za dječje i 40,00 kn za ostale predstave, moći će se kupiti u Galeriji Decumanus u njezino redovno radno vrijeme, zatim na blagajni neposredno pred početak programa ili rezervirati mailom na kultura@gradkrk.net, odnosno telefonom na 051 220 041.

Četvrta sezona programa Vama glumimo započinje već 18. siječnja, u 19.00 sati, kada je na rasporedu stand-up comedy show Ivana Šarića. Ovaj popularni komičar već više od deset godina suvereno vlada domaćom stand-up scenom, zahvaljujući britkom, pitkom i personaliziranom humoru. Njegova publika već prepoznaje njegov stil, a nova može očekivati zanimljive šale na račun muško-ženskih odnosa, religije, povijesti, aktualnih političkih zbivanja te opservacijski i apstraktni humor uklopljen u priče iz svakodnevice. Uz pomno pripremljeni materijal koji Ivan uvijek prilagođava vremenu i prostoru u kojem nastupa, dio Šarićevog nastupa rezerviran je i za improvizaciju u kojoj publika aktivno sudjeluje u kreiranju stand-up nastupa. Smijeh je najbolji lijek i najučinkovitije sredstvo protiv životnih briga i problema. Dopustite, stoga, da vas sjajni Ivan Šarić, makar nakratko, odvuče od zamorne realnosti i uvuče u svoj zabavni svijet ispunjen humorom, inteligentnim šalama i jedinstvenom atmosferom.

Sljedećeg dana, 19. siječnja, u 11.00 sati, na redu je dječja predstava Glumačke družine Ivana Brlić Mažuranić Knjiga o džungli (za uzrast 3+), koja donosi jedinstveno, glazbom prošarano, uprizorenje istoimenog dječjeg klasika, što ga potpisuje engleski književnik i nobelovac Rudyard Kipling, a čijem su fokusu avanture simpatičnog dječaka Mowglija kojeg su u džunglama Indije, uz pomoć poznatih protagonista – medvjeda i crne patere, odgojili vukovi, štiteći ga od grabežljivog tigra… U ovoj zaigranoj predstavi, čiji narativni dio vjerno prati literarni predložak, glume Luka Stilinović, Matej Safundžić, Valentina Srnojević i Darija Vlajinić, dok je režija povjerena Mariju Kovaču, dramaturgija Kristini Kegljen, a scenografija i dizajn lutaka Valetntini Srnojević, s time da originalnu glazbu potpisuje Željko Zovo.

Igor Gržetić