Skijašica napadnuta zbog hrvatske jakne

Sarajevska skijašica Sedina Muhibić (27), koju su mediji prozvali i “legendom Snježne kraljice”, napadnuta je sinoć u tramvaju u Sarajevu. Kako je napisala na svojem Facebook profilu, razlog je to što je odjenula jaknu s hrvatskom šahovnicom.

– U skoro punom tramvaju stajala sam i slušala muziku. Nisam ni shvatila da je u tramvaju kaos zbog mojih kockica. U jednom momentu su mi gospođe prišle i rekle kako je u tramvaju neki divljak koji me želi ubiti, prebiti kad izađem iz tramvaja jer, kako kaže, “šahovnici nije mjesto u Sarajevu”, “mrzi Hrvate”, “otkud mi hrabrost, treba me ubiti”. Ostatak ljudi iz tramvaja bio je raspoložen zaštititi me. Pozvala sam policajca, a na kraju je divljak otišao glavom bez obzira, kaže Sedina.

– Smatram da imam pravo svoju jaknu obući kad hoću i gdje hoću, pa i u Sarajevu. Danas je bilo hladno i svi znate da su se i snijeg i kiša smjenjivali… Zašto ne bih obukla najbolju jaknu koju imam? Nisam nacionalista i nikad neću biti, iako imam možda i više prava biti, nego taj divljak. Da nije rata bilo, možda bih i ja imala roditelje i porodicu, drugi život, pa opet ne mrzim, sretna sam, volim život, jer pojedinac ne čini populaciju. Možete me i ubiti, ali ja – Sarajka – muslimanka – ostajem pri svom, pa taman sama i jedina bila. I dalje s ponosom kockice moje drage će da me prate, jer su mi donijele najljepše trenutke života kao i super prijatelje. Svi koji su protiv toga, neka kockice broje, a ne moraju me ni pogledati više – zaključila je Sedina. izvor foto stav.ba