Samsung Galaxy S10 će biti predstavljen 20. veljače u San Franciscu

Obistinile su se glasine da će Samsung svoj jubilarni Galaxy S10 predstaviti nekoliko dana prije MWC-a u Barceloni. Datum na službenoj pozivnici je 20. veljače, dok MWC započinje 25. veljače. Odabir termina pomalo začuđuje, jer su ovakvi eventi do sada u pravili bili organizirani dan prije otvaranja sajma, što bi u ovom slučaju bilo logično učiniti 24. veljače.

Jasno, Galaxy S10 svoju premijeru neće doživjeti u Barceloni, nego u San Franciscu, dakle na skroz drugom kraju svijeta, ali nekoliko dana kasnije će sasvim sigurno biti prikazan i na MWC-u. U tom će slučaju na Samsungovom štandu vladati prilična gužva.

Bilo kako bilo, S10 stiže za nešto više od mjesec dana, a do sada smo o njemu saznali prilično mnogo. Znamo da će biti predstavljena najmanje tri modela, 5,8, 6,1 i 6,4 inčni. Karakterizirat će ih zaslon od ruba do ruba s prednjom kamerom smještenom u rupici u zaslonu i čitač otisaka prstiju ugrađen u sam zaslon, ali samo kod dva veća modela, dok će najmanji, Galaxy S10 E, vjerojatno imati klasični čitač na poleđini. U slučaju najvećeg modela, Galaxy S10 Plus, imat ćemo dvije prednje kamere, što implicira dvostruku rupicu.

Jasno je da će ovi uređaji biti pokretani novom generacijom procesora, a pretpostavlja se da će najskuplja verzija ići čak do 1 TB interne memorije. Za sada nije poznato koje će novosti S10 donijeti na ostalim područjima, no ne treba sumnjati da će ih nedostajati. Ipak je ovo jubilarni model.

Sredinom godine očekuje se i 5G verzija, kada s radom započinje prva 5G mreža, a hoće li se pojaviti na našem tržištu, ovisit će ponajprije o operaterima i njihovim 5G mrežama, koje su u pripremi za početak komercijalno rada.

mob.hr, foto express.co.uk