Živi Zid o proslavi Dana Republike Srpske

U vezi dolaska hrvatskog veleposlanika u BIH Ivana Del Vechija i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića na obilježavanje neustavno proglašenog Dana Republike Srpske, Sinčić je rekao da je u svakom slučaju HDZ-ova politika prema BiH pogrešna i licemjerna politika suradnje s nekim s kime ne bi trebalo surađivati.

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar rekao je kako su od samog početka upozoravali da predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nije saveznik Hrvata, a Dragan Čović je išao u savezništvo s Dodikom koji je na kraju dao suglasnost za tužbu protiv Hrvatske. Ići na obilježavanje dana tvorevine koja je stvorena na nestanku Hrvata iz bosanske Posavine to sve govori o HDZ-ovoj ljubavi za tamošnji hrvatski narod. Time je sve rečeno i na taj Čovićev čin nemamo što nadodati, poručio je Pernar. video HINA/ Daniel KASAP, foto Daria Shevtsova / Pexsels

Živi zid poziva Vladu da nađe rješenje za neisplaćene plaće radnicima RIZ-a

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u petak je na konferenciji za novinare održanoj ispred tvornice RIZ odašiljači d.d, čiji radnici već pet mjeseci nisu dobili plaću pozvao Vladu da smjesta nađe rješenje i radnicima isplati zarađene plaće te da država nađe trajno održivo rješenje za tu tvrtku. Govore Ivan Vilibor Sinčić, zaposlenica RIZ-a Gordana Posavac i Dominik Vuleti.
video HINA/ Daniel KASAP