Hrvatska pobjedom protiv Islanda otpočela SP u rukometu

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u svom je prvom nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Muenchenu pobijedila Island sa 31-27 (16-14)

Hrvatski rukometaši otvorili su Svjetsko prvenstvo u Münchenu teško izborenom pobjedom 31:27 (16:14) protiv Islanda, reprezentacije od koje nikad nismo izgubili na velikim natjecanjima.

Na poluvremenu Hrvatska je vodila 16:14, iako je nakon 25 minuta izgledalo da bi se mogli i “raspasti”. No povratak Šege na vrata i nekoliko odličnih poteza Duvnjaka vratili su momentum na hrvatsku stranu, pa smo do odmora serijom 5-0 posve promijenili sliku dvoboja.

Početka nastavka također je bio odličan i u 33. minuti Cindrić nas je odveo na najveću prednost – 19:15. Nisu se predavali Islanđani i 10 minuta kasnije bilo je 22:22, a uskoro su i poveli 22:24. Izvukli su nas Stepančić, Cindrić i Duvnjak, a pomogli su greškama u prijelomnim trenucima Islanđani!

Najbolji je kod pobjednika s osam golova bio Luka Stepančić, koji je proglašen i igračem utakmice. hrt, foto EPA/Pixsell