Besplatne filmske radionice u Pakracu “Samo nebo nam je granica”

Besplatne filmske radionice u Pakracu  za starije od 54 godine „Samo nebo nam je granica“ kreću u ponedjeljak, 14. siječnja 2019.

Udruga Bacači Sjenki iz Zagreba zajedno sa svojim partnerom Kulturno prosvjetnim društvom “Sloga“ iz Pakraca provodi program inovativne filmske radionice “Samo nebo nam je granica” za polaznike koji imaju 55 i više godine u Pakracu. Nakon uspješnih početnih radionica u Zagrebu i Sinju, Bacači Sjenki nastavljaju svoje filmsko putovanje u Pakracu.

Na radionicama kroz vrlo praktičan rad u opuštenoj atmosferi polaznici upoznaju film, od njegovog nastanaka preko filmskih vrsta, planova, zvuka, montaže i svega onog što ne vidimo gledajući film. Također, svaki dan poslije ručka se gleda film te se o njemu raspravlja. Polaznici s ostalima u grupi dijele svoje priče, zgode i nezgode, a na osnovu njih kreiraju svoja autentična filmska djela. Na radionice se može se javiti netko tko već ima iskustva, npr s: kamerom, fotografijom, snimanjem, glumom, ali i netko tko nije do sad imao previše doticaja s filmom, osim onog klasičnog TV ili kino gledateljskog iskustva. Tijekom radionica polaznici dijele svoje priče, otkrivaju talente za koje, možda, nisu ni znali da ih imaju. Programom se smanjuje generacijski jaz te se polaznicima omogućuje da učine nešto za sebe te naprave kreativan odmak od svoje svakodnevice.

Program početnih radionica se za polaznike u Pakracu provodi se od 14. – 18. siječnja 2018. u kontinuiranom trajanju od 5 dana, od 9:00 do 15:00 h.

Mjesto održavanja: HRVATSKI DOM “DR. FRANJO TUĐMAN”, Trg Ivana Pavla II 10, Pakrac

Broj mjesta je ograničen na 20 sudionika po radionici. Svim sudionicima je osiguran topli obrok za vrijeme trajanja radionice.

Ako ste zainteresirani popiratiti radionicu u vašem mediju molimo kontaktirajte nas na mail samonebonamjegranica@gmail.com ili telefonom: Tatjana: 0981627707

Dodatno o projektu
Projekt: „Samo nebo nam je granica“ financiran iz Europskog socijalnog fonda, natječaj Umjetnost i kultura 54+, iz programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 476.864,07 kn, dok je iz Europskog socijalnog fonda sufinancirano 405.334,46 kn.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja djeluje u području umjetnosti i kulture. Kroz više od 17 godina umjetničkog i kulturnog djelovanja kreiramo i razvijamo kazališne i filmske projekte i manifestacije, urbane intermedijalne projekte te razvijamo inovativnu pedagošku praksu u radu s djecom, mladima i profesionalcima raznih disciplina.

Jedan od naših najznačajnijih i najprepoznatljivijih projekata koje uspješno provodimo u zadnjih sedam godina je FROOOM! – interdisciplinarni program medijskog i filmskog opismenjavanja djece i mladih koji uspješno provodimo i u Sinju. Kroz iskustvo FROOOM! radionica djeci pružamo osnove cjelovitog promišljanja filmske kulture te ih na uzbudljiv, kreativan i njima prilagođen način uvodimo u proces nastajanja filmske umjetnosti. Nastavno na potrebe i iskazan interes roditelja i obitelji polaznika naših FROOOM! radionica (prve informacije došle su iz Sinja) da osmislimo slične radionice i prilagodimo ih i odraslima – pokrenuli smo program „Samo nebo nam je granica“ kroz istoimeni projekt sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Više o projektu: www.bacaci-sjenki.hr/hr/projekti/hrvatski-samo-nebo-nam-je-granica
Facebook stranica projekta: https://www.facebook.com/samonebonamjegranica/