SP rukometaši: Danska uvjerljivo protiv Čilea, Njemačka bolja od Južnd Koreje

SP rukometaši: Danska – Čile 39-16

Rukometaši Danske uvjerljivom 39-16 (22-4) pobjedom protiv Čilea u skupini C u Kopenhagenu započeli su svoj nastup na Svjetskom prvenstvu kojemu su sudomaćini uz Njemačku.

Casper Mortensen s osam i Mikkel Hansen sa sedam golova predvodili su Dansku do pobjede protiv nedoraslog suparnika u čijim se redovima istaknuo Rodrigo Salinas s četiri pogotka.

Ranije u četvrtak je u prvoj utakmici 26. Svjetskog prvenstva drugi domaćin Njemačka u dvoboju skupine A u Berlinu svladala Južnu Koreju sa 30-19 (17-10). Uwe Gensheimer je sa sedam golova bio najefikasniji u sastavu njemačke, dok su Tan Kang i Dong Hyun Jang postigli po četiri pogotka za Južnu Koreju.

Hrvatska će svoj susret 1. kola skupine B u Muenchenu igrati u petak od 18 sati protiv Islanda. (Hina, Foto: Liselotte Sabroe)

SP RUKOMETAŠI: Njemačka – Južna Koreja 30-19

U prvoj utakmici 26. Svjetskog prvenstva za rukometaše Njemačka je u dvoboju skupine A u Berlinu svladala Južnu Koreju sa 30-19 (17-10).

Uwe Gensheimer je sa sedam golova bio najefikasniji u sastavu njemačke, dok su Tan Kang i Dong Hyun Jang postigli po četiri pogotka za Južnu Koreju.

Od 20.15 sati u susretu skupine C u Kopenhagenu će se sastati Danska i Čile.

Hrvatska će svoj susret 1. kola skupine B u Muenchenu igrati u petak od 18 sati protiv Islanda. (Hina)