Hrvatska turistička ponuda na bečkom sajmu

Kako bi rastjerali tmurne oblake i sivo vrijeme tipično za sredinu siječnja, Austrijanci svake godine otprilike u isto vrijeme organiziraju sajam turizma koji svoje posjetitelje odvodi u toplije krajeve.

Bečka „Ferienmesse“, koja se ove godine održava od 10. do 13. siječnja, okupit će 800 izlagača iz 80 zemalja svijeta. Među njima po prvi puta i izlagače iz Turkmenistana, Urugvaja i Nepala.

Zimsko vrijeme zapravo i jest pravo vrijeme za rezerviranje godišnjeg odmora. I to onog ljetnog. Jer iako u ovo doba godine mnogi najprije pomišljaju na skijanje, pripreme za novu turističku sezonu u punom su jeku.

Bečki sajam turizma svojom jedinstvenom ponudom posjetitelje želi animirati da poduzmu ono što su oduvijek željeli. Stoga će više 800 izlagača iz cijelog svijeta u okviru ovog sajma predstaviti svoju ponudu godišnjih odmora, putovanja i aktivnosti u slobodno vrijeme. Nigdje drugdje u Austriji posjetitelji ne mogu naći tako opsežnu i svestranu ponudu, počevši od gradskih putovanja, preko obiteljskih putovanja do avanturističkog godišnjeg odmora ili wellnessa.

Pored turističkih destinacija iz cijelog svijeta posjetiteljima će biti ponuđen i velik broj domaćih, austrijskih odredišta. Glavni inozemni partner bečkog sajma turizma 2019. je Indonezija, dok je domaća partnerska regija ove godine Gradišće.

Na sajmu će se i ove godine predstaviti i Hrvatska turistička zajednica te Turistička zajednica grada Zagreba kao i mnogobrojni drugi ponuđači turističkih sadržaja iz cijele Hrvatske koji će biti okupljeni na štandu A0175.

Kao popratni program sajma najavljeni su mnogobrojni glazbeni nastupi, kulinarske prezentacije egzotičnih jela te nagrade igre koje će najsretnije odvesti u daleke destinacije svijeta.

Ulaznica za sajam turizma uključuje i besplatan ulaz na sajmove koji se u prostoru bečkog velesajma održavaju u isto vrijeme, a to su sajam sporta te kulinarski i biciklistički sajam.

Ivana Ćosić

photo Christian Husar