Skip to content

Maras: Plenković je tata političke trgovine

“Ovo ludilo mora prestati”, rekao je predsjednik zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras, osvrnuvši se na optužbe o političkoj trgovini gradonačelnika Milana Bandića. Maras smatra da je premijer Andrej Plenković tata te trgovine.

– Ovo što ste maloprije gledali na jednoj drugoj press konferenciji nije normalno – osvrnuo se šef gradskog SDP-a Gordan Maras na konferenciju gradonačelnika Milana Bandića. Na svojoj je pak najavio borbu protiv političke trgovine do posljednjeg daha – Spreman sam i na najradikalnije, moguće korake, kako bi hrvatskim građanima vratili nadu da se za njih netko u Hrvatskoj i u gradu Zagrebu može boriti.

U središte priče o političkoj trgovini SDP-ovac stavlja premijera Plenkovića i HDZ – Žao mi je što je HDZ direktno uključen u ovo što se događa oko političke trgovine. Dapače, premijer Plenković je politički “tata” ove političke trgovine jer da ne da HDZ-u ne odgovara, HDZ-u odgovara ovakva politička trgovina.

Premijer se, smatra Maras, ne može praviti kao da ga se Bandićevi potezi ne tiču – To je simbioza između gradonačelnika Bandića i HDZ-a, odnosno premijera Plenkovića. Jučer smo cijeli dan slušali da imaju 77 zastupnika i da se njih to ne tiče. Pa gospodine Plenkoviću, vaših 77 većine već uključuje sedmero članica i članova Kluba zastupnika gradonačelnika Bandića, od kojih su dvoje već u startu promijenili politički stav i izdali svoje birače.

Već sutra će prvi čovjek gradskog SDP-a podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog izjava gradskog zastupnika Radenka Tomića. On je, ističe Maras, prije nego što je prešao u Bandićev Klub zastupnika u Gradskoj skupštini, doživio određene pritiske na svom radnom mjestu u Zagrebačkom holdingu – Kolega Tomić je došao s godišnjeg odmora, dočekao ga je novi ugovor o radu u Zagrebačkom holdingu koji je po iznosu plaće trebao biti 3 do tri i pol tisuće kuna manje plaćen nego što je imao do tada. Nakon što je prešao u Klub gradonačelnika Bandića taj ugovor je misteriozno storniran kao da se ništa nije dogodilo.

Maras je pozdravio potez Reformista koji su napustili Bandićev saborski klub zastupnika, te ih pozvao da to učine i na gradskoj razini. radio.hrt.hr/radio-sljeme, photo Pixabay