Prva samostalna izložba Silvije Kranjec – dEKOmpozicija

Pozivamo Vas na otvorenje prve samostalne izložbe Silvije Kranjec pod nazivom “dEKOmpozicija” koje će se u Galeriji Crta , Švarcova 18, održati u srijedu, 9. siječnja 2019. godine u 19 sati

“S obzirom na trenutne činjenice koje ukazuju da je moda među prvih 10 zagađivača planete, u dizajnu ove kolekcije tekstila pridružujem se Slow-Fashion pokretu koji budi sve više i više modnih dizajnera svjesnih smjera u kojem nas je odvela dosadašnja potreba za brzom modom i velikom potrošnjom odjeće i tekstila.

Održivi razvoj je razvoj koji zadovoljava potrebe današnjice bez ugrožavanja sposobnosti budućih generacija da zadovolje svoje vlastite potrebe.

Upravo zato cilj ove kolekcije je biti dio promjena prema održivom razvoju i ekološko prihvatljivoj modi koja je u isto vrijeme i društveno odgovorna.

Tekstili su 100% prirodnih materijala, oslikani Eco-print metodom, bez upotrebe kemikalija i umjetnih bojila, te obrađeni zero waste metodom. Svaka korištena komponenta je u potpunosti reciklirana.” O svom radu piše autorica Silvija Kranjec.

Izložba se može razgledati do 21. siječnja.